LJUBEZNIVO

Teden za ljubezen

Objavljeno 20. januar 2013 17.00 | Posodobljeno 20. januar 2013 17.00 | Piše: M. F.

Vsaj en dan v tednu izključita mobilne telefone, zamenjajta vsakodnevne naloge ter si vzemita čas tudi zase.

Ko zaškripa, si vzemita teden dni in zadeve postavita na svoje mesto.

Tudi najbolj složni pari imajo slaba obdobja. Najpomembneje pri tem pa je prepoznati napake ter jih odpraviti, preden se razrastejo do tolikšne mere, da lahko uničijo zvezo, pravi zakonska terapevtka in seksologinja Jill P. Weber. Zato vsem, ki so se morda znašli v slepi ulici, priporoča teden dni, ki bo pripomogel h graditvi trdnejšega odnosa.

V ponedeljek zamenjajta hišna opravila

Začnita s ponedeljkom. Ta dan zamenjajta hišna opravila. Tokrat za spremembo vi sprehajajte psa, počistite avtomobil in odnašajte smeti, on pa naj pomiva posodo in obeša perilo. Tako se bosta naučila ceniti tudi dela, ki jih sicer ne opravljata.

V torek načrtujta vikend

Začnita o njem razmišljati že v začetku tedna. Napišita seznam stvari, ki bi jih rada počela skupaj. Sobota in nedelja bosta tako namenjeni zgolj uživanju. Naj bo načrt zanimiv: namesto tradicionalnega obiska kina in večerje lahko dragega povabite na ples ali na izlet v neznani kraj. Pričakovanje bo razbilo dolgočasje in oba se bosta veselila prostih dni.

Sreda za razvajanje

Budilko zjutraj nastavite pol ure prej in si privoščite druženje z dragim. Skupaj popita kavo, pozajtrkujta, še prej pa si seveda lahko privoščita jutranji seks. Najpomembneje je, da pozabita na naglico in si že ob začetku dneva namenita nekaj skupnih trenutkov.

Četrtek je dan brez tehnologije

Ne dopustite, da bi ta postala središče vajinega življenja. Namesto televiziji, elektronski pošti ali telefonu se posvetita drug drugemu. Igrajta družabne igre ali se samo pogovarjajta. Kar koli, pomembno je le, da vaju pri tem nič ne moti.

Petek za reševanje težav

Popoln dan za reševanje malih ali velikih težav je petek. Čez teden se je morda kaj nabralo, a ne odvlecite bremena v prost konec tedna. Pojasnite, kaj vas muči, poslušajte partnerja. S pogovorom je rešljivo skoraj vse.

Sobota je čas za vas

Sobotno jutro in dopoldne preživita vsak zase. Dopustita si tudi malce samote. Počnita stvari, ki vaju zanimajo kot posameznika, ne kot par. Tako osvobojeno kot se boste počutili vi, se bo tudi vaš dragi. Kasneje bosta imela dovolj energije, da se bosta posvetila drug drugemu in aktivnostim, ki sta si jih zamislila v torek.

Nedelja je dan za družino in prijatelje

Preživita jo v družbi. Skupaj s prijatelji ali z družinskimi člani se zabavajte in se spominjate lepih trenutkov iz preteklosti. Znova boste dojeli, zakaj se je vredno truditi.

In če en teden ne bo dovolj, v ponedeljek začnita znova …

Deli s prijatelji