FENOMEN

Spolne fantazije: kaj sploh pomenijo?

Objavljeno 27. julij 2011 15.23 | Posodobljeno 27. julij 2011 22.30 | Piše: M. F.

Če sanjarite o adrenalinskem seksu, ste najbrž preveč podvrženi rutini

Fantazija vas lahko tudi navdahne

Spolne fantazije so naraven in normalen fenomen. Strokovnjaki na področju medosebnih odnosov in spolnosti svetujejo malce poglabljanja vanje. »Več ko veste o njih, večja je verjetnost, da vas bodo zabavale,« pravijo. Kaj torej pomenijo vaše?

Ste radovedni?

Če sanjarite o tem, da opazujete druge pare pri predajanju telesni ljubezni, ste morda zgolj radovedni. Mogoče tudi malce zavistni ali tekmovalni. Raje se zato osredotočite na svoje vrline in izkoristite tisto, kar imate in znate. Lahko pa vam ta fantazija rabi tudi kot navdih: tisto, kar v vaših mislih počne prijateljica, udejanjite s partnerjem.

Adrenalinski seks

Sanjarite o seksu v drvečem avtomobilu, na letalu ali v kateri koli drugi nevarni situaciji? Najbrž vam v življenju primanjkuje spontanosti. Če vedno že vnaprej načrtujete seks, se osvobodite rutine in se preizkusite v hitrem seksu na kuhinjski mizi ali v parkiranem avtomobilu. Drveča vozila pustite kaskaderjem.

Nekdo vas opazuje

Si zamišljate, da vas med tem, ko se ljubite, nekdo opazuje? Takšne fantazije razkrivajo, da še niste pokazali svoje najbolj divje plati in ste morda celo malce zavrti. Pozabite na zavore, skušajte se sprostiti, pokažite svoj pravi jaz in si drznite preizkusiti tudi kakšno novost.

Hitri seks

O seksu na brzino s popolnim tujcem največkrat sanjarijo ženske. V svoji fantaziji si sebe zamišljajo kot izjemno privlačne in seksapilne lepotice, ki lahko popolnoma obnorijo nekoga, ki jih ne pozna. S tem si lastijo vrsto seksa, ki je sicer rezervirana predvsem za moške: seks brez čustev in obvez. To fantazijo je v resnici izjemno lahko udejanjiti: treba si je le predstavljati, da sta s partnerjem popolna tujca.

Kaj pa kamera?

Tudi seks pred kamero je nekaj, o čemer mnogi sanjarijo. To fantazijo največkrat spodbuja želja po voajerizmu in ekshibicionizmu. Seveda znotraj zveze. Če jo boste uresničili, poskrbite, da filmček ne bo prišel v napačne roke.

Deli s prijatelji