ZADOVOLJSTVO

Skrivnost srečnega zakona: spite goli

Objavljeno 07. julij 2014 23.10 | Posodobljeno 07. julij 2014 23.12 | Piše: M. F.

Ljudje, ki spijo brez vsakršne krpice, so v ljubezenskih zvezah najsrečnejši.

Gola koža ob stiku s posteljnino spodbudi željo po intimnosti.

Se vprašujete, kje je skrivnost srečnega zakona? Odgovor na to vprašanje se glasi: spite brez obleke. Nova britanska raziskava je namreč pokazala, da so ljudje, ki spijo brez vsakršne krpice, v ljubezenskih zvezah najsrečnejši.

Najboljša pižama, če je ni

V raziskavi je sodelovalo 1004 tamkajšnjih prebivalcev. Kar 57 odstotkov vseh, ki spijo brez oblačil, je povedalo, da so povsem zadovoljni v svojih zvezah. Od tistih, ki si ponoči nadenejo pižamo, je takšnih 48 odstotkov, med onimi, ki spijo v spalni srajci, 43 odstotkov in 38 odstotkov med tistimi, ki spijo v spodnjem perilu.

Več dejavnikov

Znanstveniki, ki so izvedli raziskavo, so ob tem dodali, da štirje od desetih Britancev spijo brez obleke, kar 45 odstotkov teh pa je starejših od 55 let. Strokovnjakinja Stephanie Thiers-Ratcliffe je ob tem povedala: »Na uspeh zveze vplivajo številni dejavniki. Eden od njih, sicer pogosto zanemarjen, je urejenost spalnice. Poleg tega je ključna tudi spalna oprava. Gola koža ob stiku s posteljnino spodbudi željo po intimnosti, kar seveda zelo vpliva na zadovoljstvo v razmerju.«

In kaj ga zavira?

Mnoge moti, če partner v postelji uživa v kulinaričnih dobrotah, 59 odstotkov vprašanih ne prenese, če ob posteljo vrže umazana oblačila, 23 odstotkov vprašanih pa najbolj sovraži, če ima partner v postelji obute nogavice.

Deli s prijatelji