ZMENKI

Šest stvari, ki jih ne 
govorite na zmenku

Objavljeno 13. april 2017 15.45 | Posodobljeno 12. april 2017 18.45 | Piše: K. G.
Ključne besede: zmenek

Vsakdo si želi na prvem zmenku pustiti dober vtis.

Ne izogibajte se obedovanju v svoji najljubši restavraciji, čeprav ste na dieti.

Vsakdo si želi na prvem zmenku pustiti dober vtis, a kaj ko ima prvi zmenek sam po sebi veliko pasti, kot so mučni trenutki tišine, ki jih hočemo popraviti z mašili. Da bi se izognili še večji zadregi, priporočamo, česa o sebi raje na razlagajte v prvih trenutkih srečanja, morda niti pozneje ne.

1 Zelo sem izbirčen

Kako zelo ste izbirčni, ni treba poudarjati, saj se to lahko tako in tako zelo kmalu opazi, razen če se pretvarjate, kar pa nikoli ni dobro. Ostanite izbirčni, kjer je to pomembno, zagotovo pa obstaja kup področij, kjer bi se lahko začeli prilagajati.

2 Sovražim zmenke

No, če kaj takega izustite na zmenku, ste, milo rečeno, pljunili v lastno skledo, saj človeku poleg vas takoj daste vedeti, da vam je odveč. Ni pomembno, da iz vas v resnici govori vaša nesamozavest, pomembno je, da ste nekoga prizadeli z besedami, razen če sploh niste razmišljali o drugem zmenku.

3 Nočem 
strtega srca

Nihče ga noče in nihče ne gre na zmenek zato, da bi ga imel ali da bi ga strl drugemu, dejstvo pa je, da se to lahko zgodi, vendar tega s takšno izjavo ne morete preprečiti. Zgodilo se bo, kar se ima zgoditi, ne naprtite človeku vnaprej bremena, da vas ne sme prizadeti, pretežko je in nerealno.

4 Moj 
terapevt pravi...

Kar koli že pravi, zadržite to zaenkrat zase, da ne boste v odnosu takoj trije. Kaj pravijo vaš terapevt, vaši starši in prijatelji, je pomembno, ampak še bolj je pomembno, da razmišljate z lastno glavo, sicer boste potencialnemu partnerju dali vedeti, da si ne zaupate in da ne verjamete lastni presoji, in to ni privlačno. Ljudje si želimo partnerja, ki nam bo v oporo, ne partnerja, ki bo za vsako malenkost tekel k nekomu po nasvet.

5 Nisem kot drugi

Seveda niste, vsakdo je unikaten. A v trenutku, ko se hočete vzvišeno postaviti nad druge, da ste boljši, pokažete, da ste ravno vse to, kar nočete biti. Nobene potrebe ni, da se tako primerjate, enkratnost lahko izrazite drugače.

6 Sovražim...

Vsakdo česa ne prenese, ampak poudarjanje svojih negativnih občutkov vas ne bo pripeljalo daleč, človeka, s katerim ste na zmenku, pa bo najverjetneje odbilo in prestrašilo, saj ne bo prepričan, kaj lahko stori, da vas ne užali ali prizadene. Niti pretiravanje v drugo smer in naštevanje, kaj vse obožujete, ni vedno dobrodošlo, saj človeka prehitro obremenite s svojimi pričakovanji. Torej, zmernost velja! 

Deli s prijatelji