NEPOŠTENA

Šest najpogostejših ženskih laži

Objavljeno 24. marec 2017 16.00 | Posodobljeno 24. marec 2017 16.00 | Piše: M. F.

O nakupovanju, bivših in počutju.

Ko beseda teče o nakupovanju, ni vedno poštena.

Razkrinkali smo že moške, a tudi ženske niso vedno poštene. Razkrivamo šest njihovih najpogostejših laži.

»To torbico imam že celo večnost«

Ali bluzo, čevlje, obleko. Laž, da je bilo nekaj kupljeno že davno, ali ta, da je bilo na voljo po znatno nižji ceni, je najpogostejša neresnica iz njenih ust. Seveda je namenjena partnerju, saj se noče prepirati glede nečesa, kar si je resnično želela imeti. Ne glede na to, da je za predmet poželenja odštela lasten denar, s to lažjo največkrat opraviči sebe.

»Dobro sem, nič mi ni«

V resnici je vedno nekaj. Nekaj analizira, z nečim se obremenjuje, nekaj jo muči. A o tem ne želi govoriti, zato se zateče k laži, da je vse v najlepšem redu.

»Imela sem samo štiri ljubimce«

Ko gre za število, ve, da so zadeve lahko malce kočljive. Matematika nekako odpove in bivše partnerje prešteje največ do štiri. Morda ima ta skromnost nekaj s konservativno patriarhalno družbo, v kateri naj bi ženska imela čim manjše število bivših.

»Boli me glava«

Ko je v razmerju, jo pogosto boli glava. To ne pomeni, da ji on ni všeč ali da zanjo ni več privlačen. Sporoča le, da ji trenutno ni do igric med rjuhami.

»Sem že na poti« (v resnici je še doma)

Čas včasih res tako hitro mine, ker pa v njegovih očeh ne želi biti neodgovorna, se zlaže, da je obtičala v gneči, ter ne prizna, da je predolgo izbirala obleko in zato še sploh ni zaklenila vrat svojega doma.

»Nisem ljubosumna«

Morda res ni, a večkrat le igra, da ji je povsem vseeno, ko on pogleda drugo žensko. Če vsaj kančka ljubosumja res ne občuti, ji najbrž ni prav veliko do zveze.

Deli s prijatelji