PRIROČNIK

Sedma zaljubljenost prinese življenjskega partnerja

Objavljeno 26. julij 2011 00.30 | Posodobljeno 26. julij 2011 00.30 | Piše: M. F.

Najstarejši priročnik za seks je pred 5000 leti nastal na Kitajskem

Fotografija je simbolična.

Znanstveniki so dokazali, da se v fazi zaljubljenosti v možganih odvijajo podobni procesi, kot pri obsesivno-kompulzivnih motnjah. Nič kaj romantična razlaga čustva, proti kateremu skoraj nihče ni imun. Preberite si še nekaj dejstev o občutkih, ki vsakomur zmešajo glavo.

Everything I Do

Hit Bryana Adamsa je statistično najpopularnejša pesem za prvi ples mladoporočencev v državah angleško govornega področja.

Sadje za ljubezen

Če želite za svoje spolne podvige dovolj energije, si pogosto privoščite šipkov sok ali čaj. Šipek vsebuje veliko vitamina A, ki vpliva na dvig estrogena in testosterona v organizmu. Prav tako je bogat z vitaminom C, ta pa spodbuja nastajanje hormona sreče in dobrega razpoloženja, oksitocina.

Srečno, ne nesrečno število

Tradicionalnemu prepričanju, da je število sedem v ljubezni nesrečno, numerologi oporekajo. Verjamejo, da se mora vsak v povprečju zaljubiti vsaj šestkrat, sedma zaljubljenost pa je tista, ki prinese življenjskega partnerja.
Vonj kot afrodiziak: znanstvena raziskava je razkrila, da moški znoj vsebuje tudi feromone, ti pa močno vplivajo na žensko spolno slo. Morda še en razlog, da se končno začnete ukvarjati s športom.

Prvi in edini

Statistike kažejo, da se dva človeka od petih poročita s tistim, za katerega trdijo, da je njihova prva ljubezen. Glede na prepričanje numerologov bi bilo zanimivo poizvedeti, kako se njihovi zakoni obnesejo.

Poljub za daljše življenje

Izsledki ene od raziskav dokazujejo, da moški, ki pred odhodom od doma poljubijo svojo ženo, živijo do pet let dlje kot tisti, ki ji le pomahajo v slovo.

Seksualna literatura

Najstarejši priročnik za seks, ki opisuje tehnike telesne ljubezni, izvira iz Kitajske in je nastal pred 5000 leti.

Sladko zapravljanje časa

Če gre verjeti znanstvenikom, človek v svojem življenju poljubljanju nameni približno 20.160 minut. Zakaj je poročni prstan na levi roki? Tradicija izvira iz starodavnega Egipta, kjer so verjeli, da je vena s prstanca na levi roki neposredno povezana s srcem.

Kultno mesto

Eifflov stolp v Parizu je med zaljubljenci najbolj priljubljen kraj za sklenitev zaroke.

Bogastvo jezika

Od vseh še živih jezikov ima nemščina največ, kar 30 različnih, izrazov za poljub.

Deli s prijatelji