ZRELOST

Sedem dokazov, da je seks po 30. letu boljši

Objavljeno 02. december 2017 21.20 | Posodobljeno 02. januar 2018 21.21 | Piše: M. F.

Tako kot vse v življenju se spreminja tudi spolnost.

Sanjarjenje o fantastičnem neznancu je daljna preteklost. Po 30. letu je seks del vsakodnevnega življenja, večina pa je deležna sedmih pozitivnih sprememb, ki nakazujejo zrelost in v večini primerov zagotavljajo boljšo spolno izkušnjo.

Nikomur se vam ni več treba dokazovati

Niste več pod pritiskom, da bi morala biti izvedba v postelji vrhunska. Zakaj? Vaše spolno življenje je vezano na eno osebo, doslej pa ste nabrali dovolj izkušenj in premorete dovolj samozavesti, da veste, da se vam ni treba dokazovati. Včasih se zadevam res povsem posvetita, spet drugič med blokom oglasov vse opravita na hitro in sta prav tako zadovoljna in zadovoljena.

Srečni ste z enim partnerjem

Statistično gledano večina ob koncu dvajsetih in na začetku tridesetih zakoraka v zakonske vode ali v resno zvezo. Želja po spoznavanju novosti in položajev je vezana na avanture s stalnim partnerjem in ne na vroča srečanja z nekom, ki ga komaj poznate.

Odkrivate nove stvari

Po letih raziskovanja z različnimi partnerji pride na vrsto raziskovanje sebe, svojih želja in interesov. Spolno življenje nadgrajujete z masturbacijo, z odkrivanjem novih veščin s pomočjo kamasutre ali tantričnega seksa. 

Boljša komunikacija s partnerjem

Sproščen pogovor s partnerjem o seksu je veščina, ki jo je mogoče usvojiti s časom. Za razkrivanje česa tako osebnega, kot so spolne fantazije in želje ter pričakovanja v postelji, je potrebno zaupanje, in to je mogoče doseči le v stabilni zvezi, ki se praviloma oblikuje po 30. letu.

Dobro poznate svoje telo

Z leti dojamete, kako najlažje dosežete vrhunec in kateri položaj vam najbolj ustreza. Prav zato vas lahko domala vsak spolni odnos pripelje do orgazma. In tudi če vas ne, dobro veste, da to ni nobena katastrofa.

Kvaliteto postavljate pred kvantiteto

Večina v tem obdobju seksa redkeje kot desetletje prej, kar pa ne pomeni, da čuti pomanjkanje. Nasprotno, zaradi prej naštetih dejavnikov je seks boljši, kajti kvaliteta je vendarle pred kvantiteto.

Sprejeli ste dejstvo, da ima spolno življenje vzpone in padce

Pridejo obdobja, ko vama seks ne pride na misel: imata težave v službi ali doma in spolnost se umakne v ozadje. A veste, da to ne pomeni, da drug za drugega nista več privlačna in da se bodo zadeve obrnile ter bo tedaj vse skupaj še bolj vroče. Povsem vam je jasno,  da so vzponi in padci sestavina spolnega življenja in sušna obdobja v vas ne vzbujajo več toliko skrbi kot nekoč.

Deli s prijatelji