POTRUDITE SE

Se znate opravičiti?

Objavljeno 01. avgust 2011 12.30 | Posodobljeno 01. avgust 2011 12.30 | Piše: M. F.

Če ste varali ali kako drugače prizadeli partnerja, poiščite načine, da vam bo spet zaupal

Da bo opravičilo zaleglo, mora biti iskreno ter se nanašati na konkretno dejanje

Tokrat je pošteno počilo. In to po vaši krivdi. Tega se zavedate, žal vam je in radi bi skrhan odnos kar najhitreje vrnili v običajne tirnice. Pa veste, kako se opravičiti?

Na napako poglejte še z druge strani

Poskušajte se vživeti v osebo, ki ste jo užalili ali prizadeli. Kako se počuti? Kako bi se počutili vi, če bi bil položaj obraten? Kako so vaše besede (ravnanje) vplivale na občutja partnerja? To storite predvsem zato, da boste dojeli resnost stanja, šele takrat bo namreč napočil čas za soočenje.

Potrudite se z opravičilom

Opravičilo je pomembno. Da bi uspelo, mora biti iskreno ter se nanašati na konkretno dejanje. In za napako ne krivite nikogar drugega, kot edino sebe.

Popravite odnos in nastalo škodo

Če ste prevarali ali kako drugače prizadeli dekle ali fanta, poiščite način, da boste zopet pridobili zaupanje. Pokažite pripadnost. Če ste se izneverili prijatelju (prijateljici) in rekli kaj, česar ne bi smeli, svoje prijateljstvo dokažite z ravnanji, ki mu (ji) bodo povrnili zaupanje v vas. Ne poskušajte se odkupiti s povabili na večerjo ali z dragimi darili. Odpuščanja pač ni mogoče kupiti.

Napake ne ponovite več

Res je, še velikokrat se boste morali opravičiti. Potrudite pa se, da ne zaradi istih napak. Ob vsaki ponovitvi bo namreč manj možnosti za odpuščanje. Obenem se vprašajte, ob kakšnih priložnostih je do njih prišlo. Ste flirtali? Torej se izogibajte družbi, ki vas je k temu napeljala. Če so bolečino prizadejale vaše besede, jih naslednjič pazljiveje izbirajte, in če ste pozabili izpolniti obljubo, ker ste bili prezaposleni, se naučite bolje organizirati svoj čas.

Deli s prijatelji