KOČLJIVO

Razmerje s sodelavcem?

Objavljeno 03. avgust 2011 13.00 | Posodobljeno 03. avgust 2011 13.00 | Piše: M. F.

Poljubi, objemi in tudi prepiri ne sodijo v pisarno

Poljubi, objemi in podobna izražanja naklonjenosti ne sodijo v službo

Nadure, skupni projekti, odmori za kosilo in pijača po napornem dnevu najpogosteje govorijo o dobrem poznavanju sodelavcev, prijateljstvu, pogosto pa se razvijejo tudi bolj romantični odnosi. Mnenja o službeni romanci so deljena, kar dokazujejo tudi izsledki ene od anket, v kateri jih je od 460 vprašanih 57 odstotkov zatrdilo, da niso v zvezi s sodelavcem, saj menijo, da bi združevanje zasebnega in službenega življenja negativno vplivalo na kakovost dela. Manjši delež, 23 odstotkov, jih ni v zvezi s kolegi, so pa prepričani, da takšen odnos na njihovo profesionalnost ne bi vplival, le 11 odstotkov vprašanih pa je v intimnem odnosu s kolegom.

Zatrjujejo pa, da to ne vpliva na njihovo storilnost, vendar pri tem upoštevajo nekaj pravil.

Laži in skrivanje so odveč

Če se na delu oba partnerja obnašata diskretno in profesionalno, se nimata česa sramovati. Skrivanje zveze pred kolegi lahko zmanjša njuno verodostojnost in ju v očeh drugih spremeni v lažnivca.

Na delu je odnos vedo profesionalen

Poljubi, objemi in podobna izražanja naklonjenosti ne sodijo v službo. Čeprav zveze ne skrivate, se morate na delu osredotočiti zgolj na delo. Tudi za izpade besa, jeze in nerazumevanja služba ni pravo mesto. V vseh okoliščinah morate ostati profesionalni.

Brez e-pošte

Ta namreč pripada podjetju in je trajen ter neuničljiv material, s katerim se ne gre igrati!

Brez prenagljenosti

Poslovne romance bi se morale razvijati počasi, trdijo strokovnjaki. Res je morda lažje navezati intimni stik z nekom, ki ga na delu vidite vsak dan, vendar pa pomislite o tem, da ne boste na glavo postavili delovanje celotne ekipe, če se odnos med vama prekine. Preden se sploh spustite vanj, torej dobro razmislite o čim več možnih posledicah.

Bosta z bivšim lahko prijatelja ali vsaj sodelavca, če se bo odnos med vama končal? Nikoli namreč ne bi smeli dopustiti, da razpad intimne zveze s kolegom kakor koli vpliva na vajino skupno delo ali na odnose med vama in drugimi sodelavci.

Deli s prijatelji