VARANJE MALO DRUGAČE

Prešuštniki ljubijo svoje soproge

Objavljeno 29. junij 2014 22.30 | Posodobljeno 29. junij 2014 22.30 | Piše: M. F.

Po prevari moške peče slaba vest, večina žena pa za moževo nezvestobo ve, a le tiho molči.

Nezvest mož ni krivda soproge ne glede na to, kaj pravi okolica.

Glede na izsledke raziskave z univerze Rutgers 56 odstotkov moških, ki varajo, zase pravi, da so v zakonu srečni. Večina je v njih povsem zadovoljna in se ne želi ločiti. Kljub temu pa so se znašli v postelji z drugo. Poglejte si še nekaj zanimivosti o skokih čez plot.

Nekaj manjka

Največ prevar se zgodi v obdobju, ko se pari ustalijo, dobijo otroke in se ugnezdijo v domu, ki so ga skupaj zgradili. Medtem ko so na drugih področjih izpopolnjeni in zadovoljni, izgine strast. Da bi se temu izognili, ne pozabite nanjo, načrtujta skupne večerje, vzemita si čas za intimo in se pogovarjajta o sanjah in načrtih ter ne zgolj o otrocih in delu.

Z ženskami, ki jih poznajo

Le redkokdaj si moški avanturo privoščijo z neznanko iz bara. Najpogosteje se kaj vročega razvije iz prijateljstva. Kar 60 odstotkov prešuštev se začne na delu. Zato se potrudite, da se bo vaš soprog počutil z vami bolje kot s sodelavkami. Proste večere preživita skupaj in se k počitku vedno odpravita skupaj.

Varajo, da bi rešili zakon?

Moški, čeprav skočijo čez plot, menda ljubijo svoje soproge, vendar ne znajo rešiti težav, ki so se v zakonu pojavile. Zato se jim porodi ideja, da bi zunajzakonsko razmerje odpravilo njihove zagate in bodo nato s soprogo srečni živeli naprej – z ljubico ob strani. Malce naivno, bi lahko rekli.

Po prevari se sovražijo

Lahko si mislite, da so moški, ki skačejo čez plot, brez morale, a sami sebe potem, ko se znajdejo v tuji postelji, sovražijo. Izdajo namreč osebo, ki jim veliko pomeni, in to jih skeli.

Med varanjem so zagreti tudi za ženo

To, da ima soprog ljubico, ne pomeni, da je v zakonu otopel. Ko moški začno varati, postanejo seksualno hiperaktivni. Prebudi se njihov spolni nagon in žena je v večini primerov še vedno tista, ob kateri se v spolnem smislu počutijo najugodneje.

Njena prešuštva so nevarnejša

Raziskava z univerze Indiana je pokazala, da oboji varajo enako pogosto, razlogi za varanje pa so različni. Ženske se namreč v zunajzakonsko razmerje spustijo, kadar so čustveno nezadovoljne v zakonu. Če je oseba čustveno navezana na drugega, je večja verjetnost, da se zakon konča.

Ženske največkrat vedo, da njihov soprog vara

Čeprav vedo, se ne morejo sprijazniti z dejstvom, zato prevaro moža zanikajo.

Varanje lahko izboljša zakon

Je prevara smrt za zakon? Ne vedno. Ko moški spozna, da prešuštvo ne reši težav in ne daje tistega, kar je pričakoval, lahko razmerje postane celo boljše. Kljub temu pa velja previdnost pri obljubljanju druge možnosti. Pogosti izleti čez plot lahko nakazujejo nizek samonadzor, če pa do prevare pride le enkrat, se je mogoče vrniti na stare tire.

Pogreša varanje

Morda moški res ljubi svojo ženo in se v končni fazi odloči za zakon, a na žalost skoka čez plot ne pozabi nikoli. Največkrat pogreša tisto, kar je imel z drugo žensko: zabavo, nič obveznosti – in seveda seks. Pogosto žaluje tudi za občutki, ki so ga prevevali v njeni družbi, kar je lahko velika ovira pri ponovni vzpostavitvi odnosa.

Za prevaro ni kriv partner

Nezvest mož ni krivda soproge ne glede na to, kaj pravi okolica. Kadar moški vara, to počne zavestno in po svoji odločitvi. Ideja, da ga je v prevaro pahnila soproga, je zgolj izgovor in ne stvarnost. Seveda velja to tudi tedaj, ko na stransko pot zaide ona. Obojestranska krivda je zgolj v tem, da sta zanemarjala težave in spregledala znake odtujevanja.

Deli s prijatelji