RAJE NE

Pred zmenkom prepovedana živila

Objavljeno 19. januar 2013 18.00 | Posodobljeno 19. januar 2013 18.00 | Piše: M. F.

Če si ne želite neprijetne zadrege, potem pred vročim srečanjem raje ne jejte čebule, fižola, sira ali mesa.

Da na zmenku ne bo zadrege, krožnik obložite s pravimi jedmi.

Načrtujete zmenek, ki se bo morda prevesil v vročo noč in seveda se na vse skrbno pripravite: kopel, depilacija, losjon za telo, seksi spodnje perilo, dišava, čisti zobje. Česa vse ne vključujejo predpriprave. Morda se boste poigrali celo s hrano. Znano je, da obstajajo afrodiziaki, ki lahko še dodatno začinijo srečanje. Pa veste tudi, da so jedi, ki se jim je pred zmenkom bolje izogniti?  Poglejte, katera živila so seznamu, ki ga ni priporočljivo vključiti v seksi večerjo.

Česen

Začimba, ki ima močan okus in odličen vonj ter še kako oplemeniti živila, je pred zmenkom lahko velika napaka. Le težko se boste namreč znebili neprijetnega zadaha, ki ga povzroča.

Čebula

Tudi vonj te ne vpliva pozitivno na seksi vzdušje. Izogibajte se vsega, kar vsebuje to svežo povrtnino.

Fižol

Živilo, ki ima številne prednosti za zdravje, lahko pa žal pokvari razpoloženje. Ker je težak za želodec, namreč povzroča napenjanje in vetrove.

Sir

Res se poda k vinu, a je prav tako za želodec težak, kar se bo odražalo v neprijetnih vetrovih. Saj nočete biti v zadregi?

Meso

Še eno živilo, ki močno oteži želodec. Če želite biti med akcijo sproščeni, si pred njo raje privoščite ribo.

Kruh

Minus točka gre tokrat polnozrnatemu, ki sicer velja za zdravega: semena lahko ostanejo med zobmi in povzročajo neprijeten zadah. Omenjeno velja tudi za drugo, z vlakninami bogato hrano. Ta se počasi presnavlja in lahko povzroča napihnjenost ter neprijeten zadah. Privoščite si jo raje po zmenku.

Deli s prijatelji