UŽIVAJTE

Poletne avanture: sladko, ampak kratko

Objavljeno 08. julij 2011 22.43 | Posodobljeno 09. julij 2011 11.15 | Piše: M. F.

Poletne ljubezni praviloma ne trajajo, kdor tega ne verjame imel zlomljeno srce

Poletne avanture po navadi ne trajajo; fotografija je simbolična
Poletje je čas počasnejšega življenjskega ritma. Večina dogajanja se iz betonskih mest preseli v obmorska letovišča, kjer vsakdo išče sprostitev in želi pozabiti na vsakdanje skrbi. Seveda k vročici poletja sodijo skoraj gola telesa, razigrani večeri in dolge noči. Čas in kraj sta idealna za poletno avanturo. Če ste samski, se najbrž ob pogledu na brhko mladenko ali postavnega mladeniča preprosto prepustite vplivu strasti. A pozor! Da že jeseni svojega užitka ne bi obžalovali, previdnost ne bo odveč!

Ostanite na trdnih tleh

Poletna avantura se ne imenuje zaman tako. Te ljubezni praviloma ne trajajo, obljube o večni zvestobi običajno odnese prvi hladnejši piš. Če razmišljate drugače, se vanjo sploh ne podajajte. Ne nadejajte se, da bo vaša nova simpatija obdržala stike, ko se bosta poslovila. Ne jočite in ne jadikujte, ker vas ne pokliče več. Vsaj takrat začnite razmišljati trezneje, sicer boste imeli v manj toplih dneh še težave s strtim srcem.

Previdno z alkoholom

Veliko izpraznjenih kozarčkov neverjetno zniža kriterije. Morda se boste ob malce zamegljeni presoji zapletli z nekom, ki ga sicer sploh ne bi pogledali. Naslednje jutro pa boste obupani gledali svojo napako! Bi se res želeli preostanek počitnic skrivati pred oboževalcem (ali oboževalko), ki si bo z vami obetal(-a) še kakšno noč, vi pa mu (ji) ne boste upali povedati, da je bila že prva tako rekoč po pomoti!

Zdravje je na prvem mestu

Ste res prepričani, da se pod vročim soncem ne more zgoditi nič slabega? Popolnoma sproščeni se obnašate drugače, kot bi se sicer. In ko v najbolj vročih trenutkih ugotovite, da nobeden od vaju nima kondoma, pa se vama to sploh ne zdi pomembno. Verjemite, pomembno je, včasih celo za ves preostanek življenja. Čeprav o poletni avanturi pred odhodom na dopust sploh ne razmišljate, pri pakiranju v potovalko spravite tudi zavitek kondomov. Saj veste, življenje je nepredvidljivo, seks z zaščito pa obvezen.

Je treba še enkrat povedati, da pri tem ne gre samo za preprečevanje nezaželene nosečnosti in da je na svetu nešteto mikroorganizmov, ki hlepijo po novih človeških gostiteljih?
Deli s prijatelji