NEENAKO

Po čem se seks razlikuje od ljubljenja

Objavljeno 02. februar 2013 21.30 | Posodobljeno 02. februar 2013 21.30 | Piše: M. F.

Ko telesni stik vključuje poznavanje, predigro, čustva in je brez sebičnosti, ni več samo seks.

Ljubljenje ni nikoli hitra akcija, pač pa je vedno počasna interakcija.

V nasprotju s tistim, čemur pravimo seks, obstaja še nekaj senzualnega in prelepega. To nastane, ko se dve kemiji združita. In tedaj seks postane ljubljenje. Kdaj se to zgodi?

Ko se spoznata

Vedno je malce nenavadno prvič spati z novim partnerjem. Potrebujeta čas, da spoznata telesi drug drugega in erogene cone. V zaljubljenosti se čas raziskovanja in spoznavanja imenuje intima. Ko drug drugega spoznata, vesta, kaj komu odgovarja, ter to tudi upoštevata. Tedaj seks ni več samo seks.

Ko si vzameta čas za predigro

Ta se ne začne v spalnici, pač pa v spogledovanju. In ko končno stopita na samo, ne hitita, pač pa želita drug drugega zadovoljiti na pravi način. Prav to ustvarja veliko razliko med seksom in ljubljenjem.

Ko telesni stik ni zgolj sproščanje

Včasih se ljudje dejavnosti med rjuhami poslužujejo zgolj zato, da bi sprostili svoja negativna občutenja. Gre torej za fizični akt, ki bi ga zlahka primerjali s tekom ali z boksanjem vreče.  Ljubljenje na drugi strani vključuje čustva in ne zgolj akcije.

Ko ni prostora za sebičnost

Ljubljenje vedno spremlja želja,  da bi se posvetili vsakemu delu partnerjevega telesa: tako fizično kot čustveno. Nikoli ni hitra akcija, pač pa počasna interakcija, ki zagotovo nima, tako kot zgolj seks, le kratkoročnega cilja.

Deli s prijatelji