SKRIVNA POMOČ

Pivo podaljšuje seks in krepi erekcijo

Objavljeno 05. november 2015 21.10 | Posodobljeno 05. november 2015 21.12 | Piše: M. F.

Nekaj kozarčkov piva pred seksom moškim lahko pomaga, saj so zaradi v njem prisotnega železa vzdržljivejši, fitoestrogeni v pivu pa odlagajo orgazem.

Alkohol kvarno vpliva na spolnost moških in žensk ter slabi libido. Dejstvo, ki temelji tako na izkušnjah kot na znanstvenih raziskavah. A vendar to velja le, kadar gre za prevelike količine zaužitih opojnih pijač. Kozarček rdečega vina ima namreč ravno nasprotni vpliv, prav tako pa na sicer zdrave moške pozitivno vpliva pred spolnimi radostmi zaužitega pol litra piva. Tako vsaj pravi ameriška seksologinja Kat Van Kirk na podlagi svoje najnovejše poizvedbe. Dokazala je namreč, da tolikšna količina piva moškim pomaga, da se v postelji odrežejo bolje. In to s štirih vidikov.

Traja dlje

Pivo vsebuje velike količine fitoestrogenov, ki v telesu posnemajo delovanje estrogena, ženskega spolnega hormona. S tem se poveča vzdržljivost, orgazem ne nastopi tako hitro, čas za skupne užitke pa se podaljša.

Intenzivnejša erekcija

Temo pivo je s tega vidika še boljše od svetlega, saj vsebuje velik delež železa, ki spodbuja pretok krvi. Tudi v penisu, erekcije pa so zato daljše in močnejše.

Zmanjšuje tveganje za srčno kap

Moški, ki si dvakrat na teden privoščijo pivo, so bolj vzdržljivi pri telesnih aktivnostih, poleg tega je pri njih za 31 odstotkov manjše tveganje za srčna obolenja ter za možgansko kap.

Boljša prebava

Pivo uravnava metabolizem, kar pomeni, da ljudje, ki ga uživajo zmerno, nimajo težav s prebavnimi motnjami. Prav tako je bogato z vitaminom B in probiotiki, ki dobro vplivajo na prebavo, s tem pa na počutje in tudi na kakovostnejše spolno življenje. 

A poudarimo še enkrat: za vse te učinke je dovolj pet decilitrov piva in nič več.

Deli s prijatelji