PARTNERSTVO

Pet razlogov, zakaj je dobro biti samski

Objavljeno 19. julij 2011 00.30 | Posodobljeno 19. julij 2011 00.30 | Piše: I. P.

Ni res, da smo lahko srečni samo, če imamo partnerja

Fotografija je simbolična
Če niste v zvezi se, najverjetneje pogosto srečujete z dobronamernimi vprašanji, kot so »Kdaj boš našel nekoga? in »Zakaj si tako izbirčna?«. Takšna in drugačna vprašanja so lahko kruta in neprimerna, vendar se morate zavedati, da samskost ni nujno vedno slaba. V nadaljevanju navajamo pet razlogov, zakaj bi morali biti srečni kljub samskemu stanu.

Nikomur ni treba polagati računov


Koliko parov čevljev si si kupila ta mesec? Kako dolgo si bila zunaj? Seveda, lepo je imeti razmerje, lepo pa je tudi, če lahko počnete, kar vam srce poželi, in vas zaradi tega ne bo nihče preverjal. Lahko ste sam svoj šef, kar je dober občutek.

Imate več časa za prijatelje in hobije

Ko ste v zvezi, pogosto nimate dovolj časa za družino, prijatelje in svoje hobije. Ker prihajate iz službe utrujeni, si vzamete čas samo za partnerja. Samski imate več časa za uživanje, žuranje, druženje in obiske pri sorodnikih. Vaš prosti čas je samo vaš, lahko se ukvarjate s katerim koli hobijem.

Ves denar, ki ga zaslužite, lahko porabite samo zase

Denarja ni treba hraniti za skupna potovanja, kupovati dragih daril in plačevati romantičnih večerij (sploh dekletom, ki so emancipirana in ne dovolijo plačevati samo fantom). Torej, ves denar, ki ga imate, lahko porabite samo za sebe.

Vitkejši ste

Raziskave kažejo, da so samski v boljši formi od vezanih. Če pogledamo podrobneje, to drži. Večere boste največkrat preživeli pred televizijo, grizljajoč razne sladke pregrehe, če le nimate razmerja s kakšnim fitnes navdušencem. Solo dekleta imajo tudi več časa in volje za fitnes ter skrbijo za zdravo prehrano.

Sami se odločate, kakšno bo vaše življenj

Glede na to, da nimate nikogar, s katerim bi delili svojo prihodnost, se morate truditi, da bi uresničili svoje sanje in da bo vaše življenje takšno, kakršnega si želite. Želite živeti v Italiji? Želite dati odpoved in začeti svoj posel? Se želite vrniti na fakulteto? Vse to lahko naredite takoj zdaj, saj nimate nikogar, ki bi vas pri vaših načrtih oviral.

Deli s prijatelji