KONEC

Pet odgovorov, zakaj moški zapuščajo ženske

Objavljeno 25. marec 2017 11.00 | Posodobljeno 25. marec 2017 11.00 | Piše: M. F.

Čeprav jih še vedno ljubijo.

Ljubezen včasih ni dovolj, da bi ga zadržala v zvezi.

Včasih ljubezen preprosto ni dovolj. Moški odidejo iz zveze, četudi je toplo čustvo še prisotno. To pa jih k temu najpogosteje napelje.

Hoče ga »popraviti«

Obstaja rek, ki trdi, da moški upa, da se njegova izbranka ne bo nikoli spremenila, ženska pa od svojega dragega pričakuje, da se bo. In prav to njeno pričakovanje njega pripelje do tega, da odide iz zveze. Če začuti, da zanjo ni dovolj dober, da ga ne spoštuje dovolj in želi, da bi postal drugačen, kar hitro poišče vrata.

Ogroža ga njen uspeh

Številne raziskave so pokazale, da moškim samozavest ob uspešni partnerici znatno upade, čeprav ga v nobenem smislu ne ogroža. Njen uspeh on dojema kot svoj neuspeh, to pa je prevelik udarec za njegov ego, da bi še naprej lahko ostal z njo v zvezi.

Ne želi poslušati njenih očitkov

Do neke mere jih sicer lahko ignorira, a prej ali slej jasno pokaže, da jih ni pripravljen poslušati v nedogled. Dejstvo je, da želi biti cenjen, očitki in kritike pa mu sporočajo ravno nasprotno in v zvezi, kjer so ti na dnevnem redu, za nobeno ceno ne želi ostati.

Želijo si več intimnosti

Moški seksu pripisuje velik pomen. Med drugim mu njeno izkazovanje intimnosti sporoča, da je zanjo še vedno poželjiv in privlačen, pomanjkanje telesne ljubezni pa si na drugi strani razlaga, da ga ne ljubi več. V tem primeru resno razmišlja, da bi ljubezen poiskal drugje.

Primerja ga z drugimi

Kadar ga odkrito primerja z drugimi, zlasti z njenimi bivšimi, se znajde na tankem ledu. On želi verjeti, da je zanjo edini pomemben, in prav nič rad ne posluša, kaj je znal in kako je kaj počel njen bivši. Rad bi bil njen edini junak ne glede na vse, kar je doživela v prejšnjih zvezah.

 

Deli s prijatelji