OSNOVE

Osnovna pravila dobrega seksa

Objavljeno 21. februar 2013 21.10 | Posodobljeno 21. februar 2013 21.12 | Piše: M. F.

Ogled videa ali branje erotičnih knjig so lahko v pomoč, nekatere stvari pa pridejo z izkušnjami.

Začnite počasi, ko bosta oba pripravljena, pa prestavite v višjo prestavo.

Seks lahko zelo pripomore k dobremu počutju, obstaja pa nekaj pravil, ki jih je pametno upoštevati. Če je za vas prvič, morate o njem imeti čim več informacij (malce meji na bistroumni nesmisel, vseeno pa si kaj vendarle preberite ali oglejte, preden se lotite stvari), da ne bi že prvo noč pustili slabega vtisa. Ogled videa ali branje erotičnih knjig je lahko v pomoč, nekatere stvari pa pridejo z izkušnjami. Poglejte si nekaj pravil, ki jih (ne)znanci na videu ne povedo …

Nikoli brez pristanka obeh

Zlasti za fante velja, da so nagnjeni k nestrpnosti, vendar nikoli ne silite partnerice, če ta še ni pripravljena. Dajte ji čas, da se v vaši družbi popolnoma sprosti. V nasprotnem primeru se ne bo počutila lagodno, prvi seks pa zanjo (in za vas) ne bo pozitivna izkušnja.

Začnite s poljubom

Vsak odnos začnite s poljubi. Najprej počasi, pozneje pa lahko prestavite v višjo prestavo.

Preberite navodila na kondomih

Preden začneta odnos, preberite navodila, ki so napisana na kondomih. Vedita, da je varnost vedno na prvem mestu, in o seksu brez njih sploh ne razmišljajta.

Predigra je obvezna

Dobro morata biti seznanjena z načini, ki drug drugega pripeljejo do orgazma. In predigra je seveda zanj pogoj.

Spoznajte različne položaje

Ni treba izvajati vseh mogočih akrobacij, seznanite pa se vsaj z nekaterimi pozami. Začnita z misijonarsko, in ko se bosta sprostila, mogoče še s kakšno, ni pa treba, kakor nam običajno kažejo vrli pornonastopači, zamenjati nešteto pozicij, kot da bi tekmovali v desetero- ali vsaj v sedmeroboju.

Ne bodite preveč nervozni

Čeprav je prvič, ne bodite preveč prestrašeni. Seveda imate za to razloge, a lažje vam bo, če boste na spolni odnos gledali kot na nekaj povsem naravnega in se prepustili občutkom.

Nadzorujte izliv

Še en nasvet moškim za dober seks. Če boste preveč nepotrpežljivi, boste partnerico težko pripeljali do vrhunca. Naučite se zadržati izliv. Ko začutite, da se bližate vrhuncu, se za nekaj trenutkov ustavite, izvlecite penis iz vagine in nadaljujte po kratkem oddihu. To lahko vadite sami (sicer brez prave vagine) tudi že nekaj let pred prvim odnosom, ni greh ...

Deli s prijatelji