PRIPRAVE

Obvezno pred analnim seksom

Objavljeno 22. december 2017 21.20 | Posodobljeno 22. december 2017 21.21 | Piše: M. F.

S pravimi predpripravami je lahko prijeten za oba.

Brez dolge predigre nikoli.

Velja prepričanje, da so moški tisti, ki bi z veseljem okušali analni seks, na drugi strani pa ga ženske zavračajo. Največkrat zaradi bolečine, ki jih ta res lahko prinaša. Če se nanj ne pripravita prav. Kaj pa je v predpripravi najpomembnejše?

Komunikacija obvezna

Pomemben je pogovor o tem, kaj pričakujeta. In seveda pristna želja. Če dvomite, da bi vam ta oblika odnosa prinesla zadovoljstvo, ali vas je strah bolečine, se mu nikar ne predajajte zgolj zato, da bi ustregli dragemu.

Naj bo čisto

Da bi se med njim povsem sprostila, poskrbita za osebno higieno. Skupaj se oprhajta, zadnjično odprtino pa dodatno sperite še z vlažno brisačo.

Pomaga masaža

Ključ je v sproščenosti. Če ne boste sproščeni, bo partner le težko prodrl v vas in zaradi bolečine bosta namero opustila. Masaža anusa s prsti ali z vibratorjem sprošča mišice in omogoča lažjo penetracijo.

Vzemita si čas

Brez predigre nikoli. Dolge predigre. Prav tako obvezno uporabita lubrikant, saj anus v nasprotju z vagino nima sposobnosti vlaženja. Preden začne konkretno akcijo, naj anusno odprtino razširi s prstom, nato še z dvema. Šele ko bodo ti občutki resnično lagodni, naj sledi penetracija. Počasna. Naglica res nikoli ni na mestu.

 

Deli s prijatelji