BREZ PANIKE

Nič ni narobe z vašim spolnim življenjem

Objavljeno 21. februar 2013 16.40 | Posodobljeno 21. februar 2013 16.42 | Piše: M. F.

Čeprav vas v mislih obišče postavni mladenič in se kdaj s seboj pozabavate sami, nimate razloga za skrb.

Pri spolnosti je treba poznati svoj ritem, statistika ni pomembna.

Morda vas je strah, da z vašo seksualnostjo ni vse tako, kot bi moralo biti. Toda bodite brez skrbi, vsaj priznana seksologinja Tracey Cox pravi tako.

Vi ali partner pogosto masturbirata

Ob predpostavki, da masturbacija ne zavira vajinih skupnih spolnih dejavnosti, ni z njo prav nič narobe. Nasprotno, ima celo prednost. Pomeni namreč, da se dobro poznata in da se znata zabavati tudi sama. Poleg tega je dokazano, da tisti, ki se redno samozadovoljujejo, s tem krepijo svoj libido.

Seks ni ravno pogost

Podatki, ki govorijo o pogostosti spolnih dejavnosti, so zgolj povprečje in statistika. Vsak par ima svoj ritem ter seveda vzpone in padce. Nekaterim je povsem dovolj en odnos na teden, drugi si ga želijo vsak dan. Kakor koli že, če pogostost vajinih odnosov ustreza obema, ni razloga za skrb.

Med seksom sanjarite o drugem

Dobra novica: to počne večina. Seveda ne v svežih zvezah, ko se partnerja drug drugemu zdita popolna, sčasoma pa se v možgane prikradejo tudi druge osebe. V tem ni nič slabega, dejansko so raziskave pokazale, da sanjarjenje o drugem lahko spolni odnos le izboljša.

Ne počutite se več spolno privlačni

Povsem običajno je, da je samozavest pri posameznikih enkrat večja, drugič manjša. Če se kdaj počutite spolno neprivlačne, je to povsem običajen pojav, ni pa nujno potreben. To pomeni, da ne iščite dlak v jajcu in ne delajte težav tam, kjer jih ni, kajti če se boste trudili biti nesrečni, vam bo to tudi uspelo.

Seks ni vedno buren in strasten

Dejstvo je, da z leti v razmerju strasti uplahnejo. Namesto da se s tem obremenjujete, poglejte na to s svetle strani: strast je čudovita, toda tudi umirjeni seks šteje veliko, saj ni treba, da vse prasketa kot ognjemeti za novo leto.

Enkrat sprint, drugič maraton

Za večino, kot kaže ena od raziskav, idealni spolni odnos traja od 7 do 13 minut. Druga raziskava dokazuje, da moški lahko orgazem doživijo že po štirih minutah (skoraj vsak moški vam bo sicer povedal, da se to da še prej). Ne glede na to, kaj ugotavljajo strokovnjaki, pa velja, da je idealno tisto, kar vama obema najbolj ustreza. Včasih bosta morala pohiteti, drugič si bosta vzela čas za maraton, pomembno je le, da sta zadovolj(e)na.
 

Deli s prijatelji