OBDAROVANJE

Nezvesti moški radodarni z darili

Objavljeno 24. avgust 2011 19.15 | Posodobljeno 25. avgust 2011 11.00 | Piše: M. F.

Draga darila pri ženskah vzbujajo sumičenja

Ne le za božič, čez vse leto lahko partnerju izkazujemo pozornost z darilci

Cvetje je povsem tradicionalno darilo, s katerim moški radi razveselijo svoje drage. Ali bi morda morali napisati: jih skušajo razveseliti. Kaj lahko se namreč zgodi, da velik šopek ne prinese zaželene reakcije. Nasprotno: pri ženskah prebudi sume o partnerjevi nezvestobi, je odkrila ena od britanskih raziskav.

Na vprašanja o pomenu ljubezenskih darov je odgovarjalo 3000 posameznikov, njihovi odgovori pa so bili nedvoumni: dražje je darilo, sumljivejši je videti tisti, ki z njim obdaruje.

Radodarnost ali slaba vest?

»Čeprav so nameni le najboljši, bo kupovanje dragih daril v vaših partnericah vzbudilo prepričanje, da nekaj skrivate,« je izsledke strnil vodja raziskave Graeme Nash.

Več kot polovica vprašanih moških je to že izkusila na lastni koži. Ko so namreč skušali svoje drage presenetiti, so te postale paranoične. Posledica: prenehali so kupovati darila, predvsem cvetlice.

Olajšate se lahko le z resnico, ne z darili

Da sum ni povsem neupravičen, dokazuje dejstvo, da je četrtina vprašanih žensk izjavila, da od partnerja drage darove prejema predvsem takrat, kadar ta kaj zagreši. V povprečju ženske od svojih življenjskih sopotnikov na leto dobijo tri darila presenečenja.

»Ženske domnevajo, da bi se jim partner rad z dragim darilom odkupil za prevaro. Namesto veselja zato povzročajo skrb, jezo in odpirajo številne neprijetne debate. Boljša ideja za darilca presenečenja so drobne pozornosti. Čokolada ali bombonjera po besedah vprašanih ne zbujata sumov. Zlasti če boste svojo drago z njimi obdarovali večkrat, ne zgolj nekajkrat na leto,« svetuje psihologinja Christy Ferguson.

Deli s prijatelji