TRDNA TLA

Nerealna pričakovanja, ki uničijo vsako zvezo

Objavljeno 30. november 2014 21.00 | Posodobljeno 30. november 2014 21.00 | Piše: M. F.

Popoln partner, ki zna brati misli in deli z vami tako občutke kot želje, je zgolj pravljična iluzija.

Vzponi in padci so del vsakega razmerja.

S tem, da imate pričakovanja v razmerju, ni nič narobe. A če so nerealna, je to lahko velika težava. Katera so tista, ki lahko uničijo še tako dobro zvezo?

Popolni partner

Nihče ni popoln kot oseba, zato je absurdno pričakovati popolnost od partnerja. Prav tako ni popoln noben odnos. Taka pričakovanja najpogosteje porodijo romantični filmi, ki prikazujejo povsem nerealna stanja. A domišljija je daleč o realnosti, v kateri so spori, težave in napake del vsakdanjega življenja ter jih je zato treba sprejeti in reševati.

Partner, ki razume vse

V intimni zvezi so neredka pričakovanja, da bo partner poznal in razumel vsa vaša razmišljanja, potrebe in pričakovanja. Kar pa seveda nikakor ni mogoče. Nikoli ne bi smeli pričakovati, da bo nekdo vedno deloval v skladu z vašimi željami, da bo vedel, kako se počutite ali o čem razmišljate. Vse to je mogoče doseči zgolj s pogovorom in komunikacijo, kar je za vsako razmerje ključnega pomena.

Neprestana čustvena povezanost

Čeprav sta v razmerju, sta še vedno dve različni osebi. Nikar se zato ne predajajte ideji, da morata biti neprestano na enaki valovni dolžini. Prišli bodo dnevi, ko se boste vi počutili dobro in partner ne ali obratno. Vse to je del življenja. Potrpljenje in ljubezen sta ključna dejavnika, ki vaju bosta družila tedaj, ko vajin dan ne bo najboljši.

Prepirov v dobri zvezi ni

Res? Kdo danes to še verjame? Spori so neizbežni in v vsaki zvezi nekaj povsem normalnega. Ti, če so seveda konstruktivni, pripeljejo do rešitve, celo krepijo in plemenitijo odnos. Pomagajo namreč razumeti partnerja, njegove argumente in stališča ter konflikte reševati ob pomoči pogovora.

Vedno morata tičati skupaj

Seveda je pomembno, da kar največ časa preživita skupaj, a ni mogoče pričakovati, da bo partner vedno in povsod ob vas in vam na voljo je nesmiselno. Vsak potrebuje čas zase in za svoje hobije ter prijatelje. Čas, ki ga preživljata vsak zase, vama zagotavlja več energije ter krepi odnos in vaju kot posameznika.

Obdržati razmerje ni težko

Še ena od pogostih napak ljudi je razmišljanje, da so odnosi in zveze lahki ter da v njih vse teče kot po maslu. A tako je zgolj v filmih. Resničnost je povsem drugačna. Noben odnos ni lahek, vsaka zveza zahteva veliko razumevanja, kompromisov, časa, dela, predanosti, ljubezni in spoštovanja. Vzponi in padci so del vsakega razmerja, in če vajina zveza trenutno preživlja slabe čase, ne mislita, da se bliža koncu, pač pa se s skupnimi močmi dvignita na svetlejšo raven.

Deli s prijatelji