EROTIKA

Največje ovire v postelji

Objavljeno 07. november 2015 21.00 | Posodobljeno 07. november 2015 21.00 | Piše: S. N.

Poglejmo nekaj poglavitnih tegob, ki jih pari zaupajo seksualnemu terapevtu.

Na obisku pri spolnem terapevtu.

Ne morem doživeti pravega orgazma – O tem se pritožujejo ženske, ki orgazma ne dosežejo zgolj s spolnim odnosom, ampak za to potrebujejo tudi stimulacijo klitorisa, ki je center za doseganje orgazma, zato ga je treba učinkovito uporabljati. Le od 15 do 20 odstotkov žensk doživi vaginalni orgazem, pa še te z draženjem klitorisa.

Imava drugačne spolne želje – On bi zvečer, ona zjutraj. On bi vsak dan, ona enkrat na teden. Razlik v spolnosti je veliko, a če se partnerja o njih pogovarjata, obstaja večja verjetnost, da jih bosta uspešno premostila.

Imam težave z erekcijo in prezgodnjim izlivom – Ni treba poudarjati, da to za nobenega moškega ni prijetno, a namesto da se osredotoči na svoje težave, naj raje misli na svoj užitek, partner pa naj pomaga tako, da ga sprejme in uživa tudi v manj popolnem spolnem odnosu.

Sem za spremembo – Reče eden, drugi pa je proti. Pogovor s terapevtom lahko premakne stvari z mrtve točke in odstre nova obzorja obema partnerjema.

Nisem tako potenten kot partner – V skrajni sili to lahko pripelje tudi do odnosa, v katerem dva sploh ne seksata več drug z drugim, ker se odtujita od lastnega telesa in želja, da bi ugodila partnerjevim fantazijam, dokler je to mogoče. Oba morata najti stik s svojo spolnostjo in se potrpežljivo naučiti sprejemati drug drugega.

Hočem več čustev – Tako običajno razmišljajo ženske, ki čutijo, da so za moškega le objekt, s katerim lahko zadovolji svoje fizične želje, ne da bi se čustveno pretegnil. Moški res niso tako emocionalni, zato pa jim ženska lahko pomaga, da se odprejo in izrazijo svoja čustva.

Najin zakon
je brez seksa – Ko si partnerja dovolita, da se odtujita, naj bo zaradi kariere, rojstva otrok ali vsakdanjih obveznosti, seks pogosto preprosto izgine. Oba čakata, da se bo drugi zganil in da bo vse drugače, vendar se to največkrat ne zgodi samo od sebe. Treba je vedeti, da nihče ni kriv za položaj, saj spolno življenje pripada obema, če pa si želita spremembe, naj se začneta pogovarjati o stvareh, ki ju bolijo in jima preprečujejo intimo.

Deli s prijatelji