ŠOLA SEKSA

Najboljši nasveti za vrhunski seks

Objavljeno 14. december 2017 21.40 | Posodobljeno 14. december 2017 21.42 | Piše: M. F.

Vključite vsa čutila, vprašajte in povejte.

Še tako dobro je vedno lahko boljše.

Čeprav je seks eno najbolj naravnih in velikokrat spontanih dejanj, ni nasvetov, kako dobrega spremeniti v boljšega, nikoli preveč. Seksologi, zakonski svetovalci in drugi strokovnjaki s področja medosebnih odnosov in spolnosti tako nizajo nasvete, ki vodijo do telesne ljubezni za čisto desetko.

Spoznajte moč dotika

Intimno doživetje temelji na dotiku, na žalost pa je veliko takih, ki ne vedo, kako z rokami partnerju zagotoviti največje zadovoljstvo. Vzemite si čas za spoznavanje masaže, usvojite moč erotičnega dotika in popeljite partnerja v nove dimenzije. »Roke so najboljša seksi igračka, na žalost pa jim večina ne posveča zaslužene pozornosti,« se strinjajo številni strokovnjaki za človeško spolnost.

Ne bojte se vprašati

Odlični v postelji so tisti, ki veliko pozornosti namenjajo partnerju ter njegovim občutkom. Pozorni bodite na njegove odzive, zvoke in gibe. Če niste prepričani, ali mu nekaj res odgovarja, se ne bojte povprašati: »Ti je to všeč? Kako se ti je zdelo?« Iskrena komunikacija je tista, ki lahko nadgradi vsak spolni odnos.

Recite da

Namesto da iščete izgovore, zakaj se ne predati spolnim igricam ali zakaj ne preizkušati novosti, se prepustite in premaknite svoje meje. Ne bojte se novih izkušenj, bodite odprti zanje in odkrivajte nove svetove. Tako se boste tesneje povezali s partnerjem in tudi s svojo spolno identiteto.

Najprej dame

Seksologi vsem pripadnikom močnejšega spola svetujejo, naj pred samo penetracijo svojo ljubimko pripeljejo do vrhunca. Tako bodo pod blažjim pritiskom oni, spolni odnos pa bo zagotovo več veselja prinesel za oba.

Povežita se na več ravneh

Seks je veliko več kot zgolj fizično dejanje. Če se bosta povezala na več ravneh (duševno, čustveno in duhovno), bo vajino spolno življenje nedvomno boljše in večji vir užitka.

Pogovarjajta se

Tako imenovane umazane besede še kako lahko spremenijo vajino spolno življenje, zato se opogumite in jih šepetajte vi ter k temu spodbudite dragega. Če nimata idej, si lahko pomagata z branjem erotičnih del. Izmenjujta se ter poskušajta z glasom čim bolj nazorno prikazati dogajanje v knjigi. Kmalu bosta to zmogla brez dodatne pomoči.

Osredotočite se na občutke

Ženske se prepogosto obremenjujejo s tem, kako so videti v postelji. Strokovnjaki za spolnost jim zato svetujejo, naj pozabijo na to in se osredotočijo zgolj na svoje občutke. Ob zaprtih očeh namenite pozornost čisto vsakemu, in ko boste spoznali, kaj vse je sposobno občutiti vaše telo, bo vaša samozavest narasla do neba.

Prebudite vsa čutila

Dotikajte se: svilenih rjuh, mehke kože. Vonjajte: dišeče sveče, dišeča masažna olja. Okušajte: jagode, čokolado, šampanjec. Glejte: sebe v spodnjem perilu, partnerja. Poslušajte: njegov glas, čutno glasbo.

Pokažite navdušenje

Moškega nič ne spodbudi bolj kot ljubimka, ki je ni strah ali sram pokazati navdušenja nad spolno ljubeznijo in novostmi v spalnici. Govorite umazano, prevzemite pobudo v postelji, sami namignite na seks ali predlagajte novo pozo. Nedvomno se bo na to primerno odzval.
 

Deli s prijatelji