SEKSI

Nad dolgčas med rjuhami z igračkami

Objavljeno 31. marec 2017 21.00 | Posodobljeno 31. marec 2017 21.00 | Piše: K. G.

Dovolite si biti, kar ste, in ne sramujte se svojih želja. Pri seksu pozabite na občutke krivde in slabe vesti.

Zakaj bi šteli spolne partnerje?

Prekinitev

Ste sredi najbolj vroče predigre ali spolnega odnosa, v katerem partner očitno uživa, ugotovili, da vas nekaj ne privlači, ne zanima ali celo odbija? Potem ni nobene potrebe, da nadaljujete, nasprotno, zaradi užitka vam ni treba (po)trpeti, ampak si lahko kadar koli premislite in brez slabe vesti nadaljujete kako drugače.

Stvar okusa

Kje pa piše, da bi vam moralo biti vse všeč, pa tudi če je všeč 99 odstotkom svetovnega prebivalstva? Imate pač svoj okus, in to je treba spoštovati, z vami ni prav nič narobe! Namesto da se ukvarjate s tem, kaj vas moti, raje s partnerjem odkrijta, kaj je obema všeč.

Niste svoja spolna fantazija

Spolne fantazije so spolne fantazije in vas zunaj spalnice ne določajo. Drugače povedano, če uživate v SM-igricah, še ne pomeni, da ne morete biti feministka. Gre za igrice pri seksu, za preigravanje različnih vlog, ki so namenjene sprostitvi in užitku, ni pa si treba zaradi njih soditi in vzbujati občutkov krivde.

Sprostite se

Ko vam je pri seksu nekaj všeč, se ne ukvarjajte s tem, kakšne grimase to povzroča na vašem obrazu ali kakšne zvoke spuščate pri orgazmu, lahko ste glasni ali tihi, bodite le iskreni. Nihče noče seksati z nekom, ki pri seksu ni iskren in hlini svoje zanimanje ali užitek.

Usmerjajte

Kaj je narobe z dajanjem navodil partnerju? Ne gre za to, česa vaš partner ne zna ali ne vidi sam, gre za to, da je seksi, ko poveste, kaj vam je všeč, in lahko partner ustreže vašim željam. Zakaj bi ugibal, če vi preverjeno veste, kaj deluje?

Bodite kdaj sebični

Seveda, seks je dajanje in prejemanje, ampak nič ni narobe s tem, da ste kdaj na prvem mestu. To pomeni, da lahko seksate v vašem najljubšem položaju ali da partner postavi vaš užitek pred svojega, ne da bi vi imeli zaradi tega slabo vest ali bi se partner počutil prikrajšanega. Tako ali tako se prej ali slej vse povrne in izravna. Danes partner po vašem, jutri vi po njegovem okusu.

Dajte pobudo

Ne, prav nič ni pomembno, ali ste moški ali ženska, enako pravico imate do dajanja pobude za seks. Zapeljujte z vsemi sredstvi in ne pozabite, da je še vedno najbolj privlačna samozavest, s katero boste partnerja vedno znova osvojili in prepričali, da ste najboljši.

Ne štejte

Kdaj, s koliko ljudmi ali kolikokrat je seksualna statistika, s katero se vam ni treba pretirano ukvarjati. Če radi menjavate spolne partnerje ali nameravate to početi, dokler ne najdete pravega, ni treba zaradi tega prav nikomur polagati računov. Dovolj ste stari, da boste prešteli, kdaj imate dovolj.

Sezite po igračkah

Če si želite popestritve spolnega življenja z erotičnimi pripomočki, to ni žalitev za partnerja ali priznanje, kako slabo mu gre. Ne, to je zgolj popestritev, s katero pomagata svoji spolni domišljiji, da med rjuhami ne zavlada dolgčas.

Deli s prijatelji