VIDEZ ŠTEJE

Moški se odločijo hitreje

Objavljeno 18. avgust 2011 12.24 | Posodobljeno 18. avgust 2011 16.00 | Piše: M.F.

Pri moških odtehta videz, pri ženskah značaj

Fotografija je simbolična.

Nežen nasmeh, zapeljiv pogled in vonj prijetnega parfuma so pogosto dovolj, da se moški zaljubi, je razkrila britanska raziskava, ki dokazuje, da so predstavniki močnejšega bolj kot ženske podvrženi zaljubljenosti na prvi pogled.

Petina moških se zaljubi na prvi pogled

Približno petina od 1000 vprašanih moških je zatrdila, da jih je vsaj enkrat v življenju zadela Kupidova puščica že ob prvem pogledu na žensko. Polovica od njih je priznala, da so bili po prvem zmenku prepričani, da je njihova izvoljenka prava in bi z njo radi preživeli vse življenje. Tretjina moških je povedala, da so po treh zmenkih sprejeli odločitev, ali je odnos vredno nadaljevati. Njihov glavni kriterij pa je bil videz ženske, s katero so odšli na zmenek.

Ženske potrebujejo vsaj šest zmenkov

Pri ženskah pa je le ena od desetih vprašanih zatrdila, da je doživela ljubezen na prvi pogled, večina potrebuje vsaj šest zmenkov, preden se odloči, ali je izbranec pravi ali ne.

»Moški so mnogo površnejši pri sklepanju romantičnih zvez. Glavno vlogo pri njihovi odločitvi igra zunanji videz. Lepota jih namreč zlahka prepriča. Ženske so previdnejše in praviloma upoštevajo več dejavnikov, ključne za odločitev pa so značajske lastnosti potencialnega partnerja,« je izsledke raziskave samokritično strnil njen vodja, profesor Alexander Gordon.

Deli s prijatelji