VROČI TRENUTKI

Manj seksa, več stresa

Objavljeno 30. november 2017 21.40 | Posodobljeno 30. november 2017 21.42 | Piše: K. G.
Ključne besede: seks stres

Vroči trenutki med rjuhami lahko popravijo marsikaj.

Vsi vemo, da smo bolj zdravi, srečni in zadovoljni, če imamo urejeno spolno življenje, vendar so le redki tisti, ki se ne pritožujejo, da ne seksajo dovolj. Kaj se zgodi z moškimi, ko je seksa premalo?

Več stresa

Vroča noč ali živahno jutro v postelji lahko popravita skoraj vse. Med seksom se sproščajo hormoni sreče, endorfini, ki izboljšujejo razpoloženje, pravzaprav je dokazano, da seks pozitivno deluje na ljudi, ki so pod stresom. Premalo seksa, več stresa.

Slabši imunski sistem

Orgazmi odlično vplivajo na imunski sistem, ga krepijo in naredijo bolj stabilnega. Raziskovalci so z raziskovanjem moških vzorcev sline ugotovili, da so tisti, ki seksajo manj, bolj nagnjeni k prehladom in boleznim.

Šibka erekcija

Znano je, da erekcija z leti pri moških slabi, če pa moški seksajo manj in so povrhu vsega stari čez 50 let, imajo lahko z njo še večje težave. Svoje orodje morajo redno uporabljati, če nočejo, da zarjavi.

Povečana možnost za raka prostate

Raziskave so pokazale, da pogosto doživljanje orgazma pri moških pomembno vpliva na stanje prostate. Pogosteje ko moški ejakulira, bolje je, priporočljiva količina se giblje med štiri in sedem ejakulacij na teden. Velja tudi masturbiranje!

Visok krvni pritisk

Moški, ki redno seksajo, imajo nižji pritisk od tistih, ki ne seksajo dovolj.

Manjša želja po seksu

Manj seksa na dolge proge ubija tudi željo po seksu, kar je lahko tudi posledica padca testosterona.

Seksualne frustracije

Moški, ki iz katerega koli razloga ne seksajo dovolj, se lahko začnejo počutiti nezaželeni, neprivlačni, izločeni, zanemarjeni, njihova samopodoba se močno poslabša. Moški se morajo počutiti zaželeni, morajo imeti občutek, da so nenadomestljivi, tudi spolno. Če je seksa premalo, se to najprej pokaže v njegovem razpoloženju, in če to traja predolgo, se lahko razvijejo seksualne frustracije, zaradi katerih je še težje seksati, ali pa celo depresija.

 

Deli s prijatelji