ONAPLUS

Magični vrtiček mora biti

Objavljeno 04. december 2015 14.00 | Posodobljeno 04. december 2015 13.57 | Piše: Taja Zuccato

Spoznal sem, da je seks, bolje rečeno, da sta seks in erotično življenje ključnega pomena za osebno srečo.

Brane Kastelic. Foto: Arhiv Pop TV

Z Branetom Kastelicem, novinarjem, dopisnikom in slikarjem iz Londona, se do tega intervjuja nisem srečala nikoli v življenju. Se pa zdaj že iz daljave spomnim njegovih erotičnih zgodbic, o njih se je govorilo, tudi dekleta, rosno mlada, smo ga obravnavala, takrat hihitaje, sramežljivo. Pravzaprav se nisva srečala niti zdaj, no, zares iz oči v oči ne. Virtualno pa. Pisala sva si, dopisovala, prek meja držav in vseh tistih meja, ki se med dva postavijo, ko se srečata prvič. Čeprav je izkušen, svobodomiseln, pogumen in zabaven in ve, kako se stvarem streže, sem prepričana, da v živo ne bi nastal takšen izdelek, vendarle gre za odnos med novinarko in intervjuvancem. A papir prenese vse, tudi intimnost te vrste, seveda z mislijo na bralke in bralce.

So Slovenke kolektivno rečeno za vas seksi ženske? In če ja, kaj jih dela tako privlačne?

Slovenke so seksi ženske, posebno Korošice, Primorke, Ljubljančanke, Goričanke, Dolenjke, Gorenjke, Zasavke, Posavke, Štajerke, Prekmurke... (smeh) Upam, da nisem kakšne regije izpustil. Malo resneje: težko je pripadnice celotnega naroda metati v isti seksi ali neseksi koš. Posebno ko gre za velike narode. Številni moški radi rečejo, da so Francozinje seksi. Vse? Parižanke vsekakor so. Ker so spedenane v nulo in ker so tam, kjer mora biti, ohranile magični vrtiček. Velikokrat slišim na primer mnenje Slovencev, da so Angležinje grde. Res? Kar vse? Tudi med Angležinjami je veliko seksi žensk. Številne so v mladih letih zelo seksualno privlačne. Pri manjših narodih je najbrž laže posploševati. Nisem še srečal neseksi Estonke, na primer. Slovenke so seksi. Ne tako, kot so v moških očeh seksi na primer Brazilke. Slovenke v mojih očeh dela seksi slovanski izvor: gosti lasje, lepe oči, močne ličnice in zelo, zelo dobre rite. In rade se lepo uredijo. In... lepo dišijo. Kateri parfum uporabljate, Taja?

No, preden nadaljujete, vidim, da gre tole lahko daleč. Kaj vam je poleg užitkov in seveda treh otrok dal seks? Ste spoznali kaj o življenju in sebi?

O tem sem se tudi sam velikokrat spraševal. Strinjam se s Henryjem Millerjem, ki je dejal: »Seks je eden izmed devetih razlogov za reinkarnacijo. Preostalih osem je nepomembnih!« Spoznal sem, da je seks, bolje rečeno, da sta seks in erotično življenje ključnega pomena za osebno srečo. Kadar ga je bilo premalo, kar se (smeh) ni zgodilo velikokrat, nisem bil srečen. Se nisem počutil srečnega. Sreča, ki jo vsi najbolj iščemo, je, kot sem napisal v uvodu svoje knjige Goli v ljubezni (prvi del Branetove trilogije Pravica noči, op. p.), nekaj zelo subjektivnega. Zelo osebnega. Kot je morala. O življenju in sebi sem prek seksa spoznal, da sem kot Logan.
 

  • SPROŠČEN IN PIKANTEN POGOVOR, V KATEREM BRANE KASTELIC TUDI ODGOVORI, KATEREGA LOGANA IMA V MISLIH, LAHKO PREBERETE V SVEŽI ŠTEVILKI REVIJE ONAPLUS. Nanjo pa se lahko tudi naročite na brezplačni številki 080 11 99.

    image
Deli s prijatelji