STEREOTIPI

Ljubezen naj ne bo omejena s predsodki

Objavljeno 05. februar 2013 16.40 | Posodobljeno 05. februar 2013 16.42 | Piše: M. F.

Ni res, da je tašča pošast, da ljubezen na daljavo ni mogoča in da bivša partnerja ne moreta biti prijatelja.

Vsak odnos je poseben in s predsodki nima prav veliko skupnega.

Pravijo, da so stereotipi znak omejenosti. A čeprav to drži, nas spremljajo povsod. Tudi o zvezah in ljubezni jih ne manjka. Oglejte si nekaj takih, ki jim ne gre vedno verjeti.

Tašča in snaha sta si ostri nasprotnici

Najverjetneje najstarejši stereotip na svetu. Vsi mislijo, da je tašča prava pošast. A lahko bi prav v njej našli najboljšo prijateljico, če bi le pozabili na ta predsodek in ji dali priložnost.

Moški in ženska ne moreta biti prijatelja

Znano prepričanje je, da so v ozadju takega prijateljstva vedno še drugačna pričakovanja. A kdo ima pravico soditi o vseh prijateljstvih? Vsako je zase posebno in s stereotipi nimajo nič skupnega.

Bivša partnerja ne bosta nikoli prijatelja

Ljudje pogosto pravijo, da je z bivšim najbolje pretrgati vse stike. A zakaj? Med bivšimi partnerji vedno lahko ostaneta prijateljstvo in spoštovanje. Tak odnos pa je vsekakor vredno ohraniti.

Med mlajšo in starejšim zagotovo ni ljubezni

Ob pogledu na par, kjer se on že krivi pod težo let, ona pa kipi od mladosti, večina pomisli dvoje: dekle je z njim zaradi denarja ali si človek pač želi malo zabave. Nikomur ne šine misel, da se med njima lahko razvije kaj več kot prijateljstvo z uslugami.

Platonska ljubezen ne obstaja

Še en stereotip, ki pravi, da tak odnos ni mogoč. A prav platonska ljubezen, torej tista, ki ne vključuje spolnosti, osvobaja. Prastari koncept ljubezni izgublja svojo priljubljenost zaradi napačnih predstav sodobne, pretirano seksualno usmerjene družbe.

Razmerje na daljavo je obsojeno na propad

Zakaj ljudje vedno pravijo, da je nemogoče? V sodobnem svetu je povsem mogoča ljubezen, čeprav partnerja živita v različnih mestih, državah, celo na kontinentih. Res je seveda, da je v tak odnos treba vlagati veliko več truda, a če sta ljubezen in želja, da bi obstal, veliki, ima dobre možnosti, da bo.

Deli s prijatelji