PRILOŽNOSTI

Kdo na novoletnih zabavah najpogosteje skoči čez plot

Objavljeno 21. december 2017 21.20 | Posodobljeno 21. december 2017 21.21 | Piše: M. F.

Velika večina tistih, ki si začinijo zabavo, tega ne obžaluje.

Na novoletnih zabavah mnoge rado zanese.

Prišel je čas novoletnih službenih zabav, kjer se pleše, okuša dobro hrano, nazdravlja in še kaj. Kot se je namreč izkazalo v raziskavi švedskega podjetja Lelo, ki na trg pošilja take in drugačne pripomočke za popestritev spolnega življenja, je 40 odstotkov tistih, ki so v anketi sodelovali, prav ob tej priložnosti skočilo čez plot. A to še ni vse. Kar 83 odstotkov jih namreč tega svojega podviga ne obžaluje in bi ga brez pomisleka ponovilo.

Profil

Prav tako se je ob pomoči omenjene študije izluščil profil povprečnega predprazničnega prevaranta: moški, star od 31 do 40 let, zaposlen v prodaji, ima dolgo razmerje. V raziskavi je sodelovalo več tisoč zaposlenih iz 22 držav po vsem svetu in z različnih kontinentov. V njo so bili vključeni prebivalci Severne in Južne Amerike, Evrope in Avstralije.

Odgovori

Več kot polovica sodelujočih (52 odstotkov) je pojasnila, da so se v avanturo spustili zaradi privlačnosti, ki so jo že prej čutili do kolega, 31 odstotkov pa jih pravega odgovora na vprašanje »zakaj« nima. Njihov izgovor: »Preprosto zgodilo se je.«

Okoliščine

Najmanj presenetljiv je podatek, da je bil pri 78 odstotkih vročih srečanj prisoten alkohol, 69 odstotkov vprašanih pa je v svoje opravičilo navedlo, da je dala pobudo druga stran.

Dokaj skrb vzbujajoče pa je dejstvo, da je 63 odstotkov vprašanih priznalo, da niso uporabili kondoma, 55 odstotkov teh pa je povedalo, da ga nikoli ne uporabljajo.  

Deli s prijatelji