NOV ODNOS

Kdo je bivši z uslugami

Objavljeno 08. december 2015 21.20 | Posodobljeno 08. december 2015 21.21 | Piše: M. F.

Veliko nekdanjih zakoncev po ločitvi še vedno vsaj občasno skoči med rjuhe.

Na papirju končano, v postelji še ne.

Vaš zakon je končan, kljub temu pa si občasno z bivšim privoščita intimno srečanje. Nova razkisava kaže, da še zdaleč nista edina in da je tako početje celo pogostejše, kot bi si morda mislili. 

Nova oblika odnosa

Odnos med bivšima partnerjema je lahko različen: nekateri se ne prenesejo, drugim uspe ohraniti prijateljstvo, spet tretji so drug do drugega vsaj prijazni. Obstajajo pa tudi taki, ki z že podpisanimi ločitvenimi papirji še vedno okušajo sladkobo zakonskega življenja. Povedano drugače, še vedno spijo skupaj. In teh niti ni tako malo, kot bi si mislili. Vsaj če gre verjeti izsledkom ene zadnjih ameriških raziskav, ki je celo definirala novo obliko partnerstva: bivši z uslugami. Njeni izidi so pokazali, da več kot 25 odstotkov ločenih posameznikov vsaj občasno skoči skupaj med rjuhe.

Vse ni slabo

V omenjeni poizvedbi je sodelovalo več kot 1000 poročenih in ločenih odraslih. Na podlagi njihovih izjav se je izkazalo, da ima ločitev (poleg občasnega vročega skoka med rjuhe) še druge pozitivne plati. Približno 85 odstotkov v njej sodelujočih ločenih je namreč povedala, da na svojo ločitev gleda kot na pozitivno izkušnjo. Zlasti ženske so svoje občutke po njej opisale kot olajšanje, novo upanje ter sebe opredelile kot bolj samozavestne in prepričane vase.

In še ena pozitivna plat ločitve: 40 odstotkov vprašanih je izjavilo, da je najboljša posledica ločitve možnost iskanja novih spolnih partnerjev.

Vse vendarle ni tako črno, bi lahko zaključili.

Deli s prijatelji