TAKTIKA

Kako se prepirajo moški?

Objavljeno 22. avgust 2011 16.00 | Posodobljeno 22. avgust 2011 18.30 | Piše: M. F.

Medtem ko v vas vre jeza, on mirno sreba kavo in sprašuje o načrtih za prihajajoči dan

Pustite mu dan ali dva, zagotovo bo razmislil, o čem sta govorila

V prepirih se zdi, da vsak vleče na svojo stran. On ne razume vas in obratno. Kako naj se potem težave rešijo? Morda je ključ v spoznavanju moškega načina prepiranja in obnašanja v krizi. Če boste spoznali taktiko, bo konec bitke bližje, zmaga pa tako vaša kot njegova. Kako se torej prepirajo moški?

Včasih preprosto ne želijo govoriti

Dolgovezenje in analiziranje se jim zdita popolnoma odveč in takoj ponudijo konkretno rešitev. Če te ne poznajo, jim je besed še bolj škoda. Raje se tiho umaknejo, v prepričanju, da bo težava izginila sama po sebi. Res je, povsem drugače kot ženske, ki rade na dolgo in široko razpredajo ter razglabljajo. Pojasnite svojemu dragemu, da beg pred težavami ne reši ničesar in da temeljit pogovor, tudi prepir, olajša dušo in zbistri misli ter pomaga na poti k rešitvi težave, čeprav je ta na prvi pogled močno oddaljena.

Redko se opravičijo

Opravičilo jim pomeni priznanje napake. Dokaz, da so storili nekaj slabega. In čeprav je največkrat to edino, kar bi ženske rade od njih, jim besede »žal mi je« nikakor ne gredo z jezika. Pojasnite mu, kaj bi pravzaprav radi slišali. In bodite pozorni tudi na njegovo obnašanje. Morda obžalovanja res ni izrazil z besedami, je pa zato to pokazal z dejanji.

»Preresno si vzela«

Medtem ko vi norite, je on povsem hladnokrven in v resnici ne dojame, zakaj takšna jeza, če je zaradi nogometne tekme odpovedal obisk kina z vami. Z njegovega vidika to resnično ni nekaj, zaradi česar bi se bilo vredno prepirati. Vi kot ženska pa na to gledate bolj čustveno. Morda res celo malce preveč. Si je pač želel videti tekmo ... ali pa je bil preutrujen in je po službi zaspal. Ne, ni odpovedal zmenka zato, ker se mu ne zdite več privlačni. Iz vsake malenkosti ni treba ustvarjati drame. Zlasti če se to ne zgodi pogosto. Prosite ga le, da vam naslednjič, ko bo načrte spremenil, to sporoči malce prej. Da jih boste lahko spremenili tudi sami.

Zjutraj pa, kot da ne bi bilo nič

Zvečer sta se sprla, sprta zaspala, zjutraj pa ... kot da je vse v najlepšem redu. V vas se kuha jeza, ki je ne morete pozabiti, dokler se težava ne reši, zato se do njega obnašate osorno, on pa mirno sreba kavo in vas sprašuje o načrtih za novi dan. Moški ne marajo kujanja, kar pa ne pomeni, da so vse skupaj pozabili. Pustite mu dan ali dva, zagotovo bo razmislil, o čem sta govorila, šele potem ponovno odprite razpravo. Morda bo celo imel že pripravljeno rešitev.

Deli s prijatelji