(NE)AKTIVNOST

Kaj v resnici zagotavlja uspeh zakona ali zveze

Objavljeno 02. december 2017 09.30 | Posodobljeno 02. december 2017 09.30 | Piše: M. F.

Verjeli ali ne, dolgočasje je ključ do uspešnega razmerja.

Dolgočasje ni vedno nekaj slabega.

Zdi se, da se skrivnost srečnega ljubezenskega razmerja skriva v sposobnosti para, da se dolgočasi. Tako vsaj trdi ameriški avtor in pisec bloga Mark Manson, ki je pred nedavnim objavil knjižno uspešnico z naslovom The Subtle Art of Not Giving a F...k ali Umetnost lenarjenja.

Dolgočasje je dobro

»Iskreno verjamem, da bi morala partnerja v ljubezenski zvezi drug ob drugem čim pogosteje občutiti dolgočasje. Morda se, glede na to, da sta v zadnjem času prav rutina in dolgočasje pogosto okrivljena za razpad zvez, to sliši neobičajno, a če pogledate srečne pare, kjer so partnerji drug ob drugem že več desetletji, si boste morali priznati, da zaslug za to ne gre pripisovati adrenalinskim doživetjem ali neverjetnim potovanjem. Skrivnost njihovega uspeha tiči v tem, da so sposobni drug ob drugem samo sedeti ali skupaj početi čisto vsakdanja, lahko bi rekli, dolgočasna opravila,« svoje prepričanje utemeljuje avtor.

Brez drame

Ob tem dodaja, da taki pari znajo uživati ob posedanju in pogovorih o dolgočasnih zadevah, gledanju televizije, kuhanju večerje. Pri njih ni velikih dram, razburljivih dogodkov, burnih sporov in krožnikov, ki letijo po hiši.

»V sodobnem svetu se večina na moč otepa dolgočasja. Vsi želijo biti zanimivi, drugačni, spontani. A prav to romantične zveze velikokrat pahne na rob prepada. Dobro se je dolgočasiti. To ljubezenski zvezi koristi in ne, kot je razširjeno prepričanje, škoduje,« besede Mansona povzema Independent.
 

Deli s prijatelji