TVEGANJE

Kaj v postelji počnejo ženske, ki največkrat varajo

Objavljeno 03. marec 2017 21.30 | Posodobljeno 03. marec 2017 21.30 | Piše: M. F.

Na njeno težnjo po varanju vpliva dolgoročno igranje orgazmov.

Nezadovoljstvo doma jo napelje na stranpoti.

Na njeno željo po varanju vpliva nekatero vedenje v postelji, je odkrila nova študija, katere izsledke povzema publikacija Archives of Sexual Behaviour.

Kaj je krivo

Če ženska vedno ali pogosto igra orgazme, bo svoje seksualno zadovoljstvo slej ko prej želela poiskati drugje, je dokazala omenjena raziskava. Intenzivnost in količina orgazmov na željo po varanju nista vplivali, na drugi strani pa je dolgotrajno igranje vrhunca v ženskah prebudilo željo po tem, da bi skočile čez plot.

Visok odstotek

Spolna terapevtka Tammy Nelson je za The Sun pojasnila, da je več kot 50 odstotkov sodelujočih žensk povedalo, da med spolnim odnosom orgazme igrajo, 80 odstotkov teh pa še, da razmišljajo o varanju ali so ga celo že okusile.

Prejšnje študije so pokazale, da so tiste, ki orgazem igrajo, splošno gledano nezadovoljne s svojim spolnim življenjem. V zadnji, ki je povezala igranje vrhunca z možnostjo za varanje, je sodelovalo 138 žensk in 121 moških v heteroseksualnih zvezah. Vsi so odgovarjali na vprašanja o spolnih navadah, izpolnjenem seksu, orgazmih in varanju.

Največ lahko storijo same

»Izsledki resnično vzbujajo skrb. Ne zgolj zato, ker odsotnost orgazma s stalnim partnerjem ženske napelje na stranpoti, temveč tudi, ker le redko govorijo o svojih spolnih željah ter do sebe in partnerja niso odkrite. Veliko bi torej na tem področju lahko storile prav same. Predvsem z odkrito komunikacijo,« je še povedala Tammy Nelson.

Deli s prijatelji