DOMIŠLJIJA

Kaj pomeni, če se ženska v mislih ljubi z drugo žensko

Objavljeno 12. april 2017 22.30 | Posodobljeno 12. april 2017 22.30 | Piše: M. F.

Spolne fantazije ne odsevajo vedno dejanskih želja.

Če se v vaše fantazije večkrat prikrade seksi damica, ni prav nič narobe.

Ste heteroseksualna ženska, včasih pa se vam v spolne fantazije prikrade druga pripadnica nežnejšega spola. To je povsem običajno, saj je študija, izvedena na univerzi Boise State, pokazala, da več kot polovica žensk občasno fantazira o spolnosti z drugo žensko.

Tudi raziskava spletne strani Pornhub je razkrila, da one največkrat iščejo lezbične vsebine, v časopisu Journal of Personality and Social Psyhology pa so ugotovili, da se večina žensk vzburi ob pogledu na razgaljene pripadnike obeh spolov.

Kaj to pomeni?

Psihologi pravijo da to, da včasih sanjate o drugih ženskah, ne pomeni, da bi se morali zamisliti nad svojo spolno usmerjenostjo. »Naše fantazije se ne ujemajo vedno z našimi dejanskimi željami. Večina sanjari o stvareh, ki jih v resničnem življenju nikoli ne bi udejanjila. Včasih je fantaziranje o tem, kar nas v resničnem življenju ne privlači, prav posebej razburljivo,« je prepričana spolna terapevtka Vanessa Marin.

Projekcija spolne samozavesti

Z Marinovo se strinja družinska terapevtka Kat Van Kirk, ki dodaja, da bi se nad spolno usmerjenostjo morali zamisliti zgolj, če se ne bi bili sposobni vzburiti ali doseči orgazma brez takšnih fantazij oziroma če bi občutili izjemno željo po lezbičnem seksu.

»Ženska fantazija o drugi ženski je lahko vživljanje v osebo, kakršna želimo v spalnici postati. Razmišljanje o čutni in seksapilni ženski je lahko način pristopa k odkrivanju skritih kotičkov lastne seksualnosti na malce drugačen način,« je prepričana Marinova. Kirkova pa pravi, da ženske velikokrat uživajo v lezbičnih pornofilmih, ker menijo, da so manj agresivni od heteroseksualnih in so prizori v njih manj poniževalni, zato jim nudijo več užitka.

Strokovnjaki sicer menijo, da enako pravilo velja tudi za močnejši spol, da imajo torej tudi moški pogosto istospolne fantazije, le da so redkeje od žensk to pripravljeni priznati.

 

Deli s prijatelji