ČIM PREJ PRENEHAJTE

Kaj moške med seksom najbolj nervira

Objavljeno 31. julij 2014 22.00 | Posodobljeno 31. julij 2014 22.00 | Piše: M. F.

Vaš dragi meni, da ste privlačni, dokler ga sami ne prepričate o nasprotnem.

Prenekatera ženska s sabo ni najzadovoljnejša, zato od partnerja pričakuje neprestane potrditve, s katerimi ta dokazuje, da se mu zdi zapeljiva in privlačna. Pri tem pa se ženske ne zavedajo, da takšno pomanjkanje samozavesti negativno vpliva na njegovo spolno željo in na njun odnos nasploh.

Nepotrebna vprašanja

Če tudi sami sodite med tiste negotovke, ki svojemu dragemu neprestano zastavljajo vprašanja, kot so: Se ti zdim v tem debela?, Vidiš ves ta celulit?, A misliš, da sem seksi?, Sem se zredila? ipd., to čim prej prenehajte – razen če ste se odločili, da ga odženete. Prav zaradi neprestanega poudarjanja lastnih napak namreč ubijate njegovo poželenje in tudi svojo zvezo, je prepričana spolna terapevtka Laurel House.

Samo ste si krivi

»Vaš dragi meni, da ste privlačni, dokler ga sami ne prepričate o nasprotnem. Čeprav se vsakdo kdaj počuti negotovo in nesamozavestno, ni priporočljivo sebe neprestano kritizirati. Partner tistega, kar vas moti, v večini primerov sploh ne pazi. Z nadležnimi vprašanji pa ga postavljate v neprijeten položaj in ubijate njegov libido,« pojasnjuje strokovnjakinja.

Gradite samozavest

Če želite, da bi bil vajin odnos boljši in da bi trajal, se naučite obvladovati svojo negotovost. Saj že veste, da vas ljubi, da se mu zdite zapeljivi in da vas obožuje takšno, kakršni ste. Zakaj ga potem mučite z vsemi temi dilemami? Čas je, da dvignete glavo in postanete samozavestni, vsem negotovim ženskam svetuje Housova.

Ključ do uspeha

Veliko je že bilo povedano o tem, kako pomembna je samozavest za zdravo razmerje in spolno življenje. Moške vzburja odločna partnerica, ki je zadovoljna s sabo, negotovost in dober seks pa se izključujeta.

Deli s prijatelji