UŽITKI

Glasneje pomeni bolje

Objavljeno 27. februar 2013 21.10 | Posodobljeno 27. februar 2013 21.12 | Piše: M. F.

Nedvomno obstaja neposredna povezava med glasovnim izražanjem užitka in zadovoljstvom med seksom.

Glasnejši pari so s svojim spolnim življenjem zadovoljnejši.

Še posebno ženske se izjemno dobro odzovejo na glasno izražanje zadovoljstva partnerja, saj to doživljajo kot priznanje, da so vešče v postelji, da je njihov trud cenjen, kar jih hitreje pripelje do intenzivnega orgazma. Podobno velja za moške, ki prav tako zatrjujejo, da v seksu uživajo bolj, kadar je njihova partnerica glasnejša.

Obojestransko zadovoljstvo

Tiste, ki so sodelovale v raziskavi univerze v Leedsu, so povedale, da postanejo še glasnejše, ko ocenijo, da je njihov partner blizu orgazma. Skoraj dve tretjini sodelujočih sta priznali, da tedaj namenoma dihajo globlje in z zvoki izražajo strast. Kadar oseba, s katero se ljubijo, glasno izraža zadovoljstvo, jim raste še samozavest in bolj uživajo. Kar 87 odstotkov vseh vprašanih je povedalo, da glasove zavestno uporabljajo, da bi bil seks bolj vroč in intenziven. Da to ni zaman, dokazuje podatek, da so pari, ki so v postelji glasnejši, na splošno zadovoljnejši s svojim spolnim življenjem.

Kdo je glasnejši?

Ankete potrjujejo, da vendarle ženske. Več kot 94 odstotkov v anketi jih je priznalo, da so hrupnejše od svojih jezdecev, s tem pa se je strinjalo tudi 70 odstotkov vprašanih moških. Eno od možnih pojasnil za to je, da ženske doživljajo intenzivnejše orgazme. Žal pa je mogoča tudi drugačna razlaga, opozarjajo seksologi. Nekateri namreč trdijo, da ženske občutijo nekakšno »dolžnost«, da partnerju z glasovi pokažejo, kako močno uživajo – in pri tem včasih tudi malce hlinijo. Sicer pa pravi mojstri menda že vedo, kdaj se dekleta trudijo kontrolirano tuliti, kdaj pa jim vročica sladostrastja izvabi iz pljuč povsem neartikulirane stoke ...

Deli s prijatelji