POZABITE PREDIGRO

Erotične misli so ključ do ženskega orgazma

Objavljeno 05. avgust 2014 22.30 | Posodobljeno 05. avgust 2014 22.30 | Piše: M. F.

Erotične misli in ne velikost orodja, tehnika ter dolžina predigre so tiste, ki ženskam zagotavljajo orgazem.

Pozabite predigro, ključ do popolnega seksualnega užitka za ženske se nahaja v njihovih možganih, trdijo znanstveniki s kanadske univerze Ottawa. Ti so v svoji veliki raziskavi pod drobnogled vzeli predstavnice nežnejšega spola, ki imajo težave z doseganjem orgazma, in odkrili, da nanj ne vplivajo ne dolga predigra in ne velikost moškega orodja, pač pa njihova osredotočenost in sposobnost popolnega prepuščanja seksu, poroča Daily Mail.

Erotika pomaga

Poleg tega so znanstveniki potrdili, da spodbujanje erotičnih misli pri ženskah lajša doseganje spolnega vrhunca. Lažje ga torej doživijo tiste, ki o seksu pogosto razmišljajo, berejo erotično literaturo in si zamišljajo seksi scenarije.

Tolažba na mestu

»Popolna osredotočenost na sam seks ter na fizične občutke, ki se med njim pojavijo, je za ženske pogosto neizvedljiva. Le stežka namreč odmislijo vsakodnevne skrbi. Po navadi se te sposobnosti z leti okrepijo in prav zato starejše dame lažje doživljajo vrhunce kot mlajše,« je v tolažbo vsem, ki imajo težave z doseganjem orgazma, povedal avtor raziskave Pascal de Sutter in dodal, da tudi kakšno dobro erotično delo ne more škodovati. Ravno nasprotno, torej.

Deli s prijatelji