PRIORITETE

Sodobne ženske: seks kot nuja

Objavljeno 14. julij 2011 16.23 | Posodobljeno 15. julij 2011 07.00 | Piše: M. F.

Raje kot uživanju v svoji seksualnosti se posvečajo karieri

Sodobne ženske se raje kot seksualnosti posvečajo karieri
Goreča feministka in znana pisateljica Erica Jong je prepričana, da so sodobna dekleta in ženske glede spolnosti mnogo bolj zavrta, kot so bile generacije iz 70. in 80. let prejšnjega stoletja. Kljub seksualizaciji družbe, medijskemu vplivu in pronicanju spolnosti na skorajda vsa področja življenja so zanj mnogo manj zainteresirane, kot so bile njihove predhodnice. Na lestvici prioritet nežnejšega spola je telesna ljubezen skoraj pri dnu!

»Generacije 70. let so idealizirale svoboden ljubezenski odnos, dandanes njihove hčerke idealizirajo uspešno kariero, monogamijo, zakon in družino. Ti dejavniki jim namreč predstavljajo simbol urejenega življenja,« pravi Jongova.

Tudi ob vprašanju, zakaj je tako, Erica Jong ne ostane v zadregi: »Obstaja nešteto načinov za raziskovanje in izražanje spolnosti. Eden najpriročnejših in s tem tudi najbolj razširjen je prav gotovo splet. Dileme in vprašanja sodobne ženske rešujejo s pomočjo medmrežja, namesto da bi odgovore nanje skušale najti v medosebnih odnosih. Raje, kot da bi uživale v svoji seksualnosti, se posvečajo karieri, na drugem mestu prioritet je ustvarjanje družine, seks pa je zanje le nujni spremljevalec partnerskega odnosa.«

Morda bi se morale tudi v tem pogledu bolj zgledovati po svojih mamah.
Deli s prijatelji