POZOR

Sedem slabih navad, s katerimi uničujete zvezo

Objavljeno 07. december 2017 21.10 | Posodobljeno 07. december 2017 21.12 | Piše: M. F.

Za kritiziranje njegove družine, vohunjenje in zasmehovanje v razmerju ni prostora.

Ljubiti pomeni sprejemati, ne pa spreminjati.

Obstajajo dejanja, s katerimi povsem nevede načenjate intimen odnos. Za nekatera od njih celo menite, da zvezi koristijo, resnica pa je povem drugačna. Poglejte, katerih sedem je v razmerju velik ne, saj sicer prinesejo težave, ki jih skoraj ni mogoče odpraviti.

Kritiziranje partnerjeve družine

Ne glede na to, kaj si mislite o njegovi mami, bratu, sestri, očetu, četudi jim niste naklonjeni, jih nikoli ne smete pred njim kritizirati. Čeprav tudi sam o svojih sorodnikih nima najlepšega mnenja, bi vaša kritika nanj delovala kot kritika njegove osebnosti in zato med vaju vnesla nepremagljiv razdor.

Vohunjenje

Morda menite, da s tem, ko vsake toliko pokukate v njegov telefon, preberete elektronsko pošto ali za njim vohunite kako drugače, ne počnete nič narobe, a taka dejanja v zvezi nikoli ne prinesejo pozitivnih rezultatov. Če mu ne zaupate, se o tem pogovorite, vohunjenje pa nikoli ni na mestu.

Spori v javnosti

Vsak se kdaj spre, a če si ostre besede izmenjujeta v družbi družine, prijateljev ali drugega občinstva, se zavedajta, da s tem sebe in druge postavljate v neprijeten položaj ter vajino zvezo peljeta proti propadu.

Pozabljanje nase

Dolgo časa sta par in zato ne skrbite več za svoje zdravje, postavo ali pričesko, s čimer dragemu sporočate, da vam ni več mar zase in ne zanj.

Spreminjanje

Seveda ima tudi navade, ki vas spravljajo ob živce in bi jih radi enkrat za vselej odpravili. A zapomnite si dvoje: tudi sami niste popolni in ljubiti pomeni sprejemati, ne pa spreminjati.

Ignoriranje težav

V vsaki zvezi pride do težav in nesmiselno je pričakovati, da se bodo rešile in izginile same. Nasprotno, nakopičile so bodo in prerasle v neobvladljive dimenzije. Zato jih rešujta sproti, s primerno komunikacijo. Ta je ključ do uspeha, četudi kdaj preraste v prepir. Pometanje pod preprogo pa v nobenem primeru ne more obroditi zdravih sadov. 

Laganje

Laži nikoli niso dobrodošle. Še tako na videz nedolžne neresnice kažejo na nezaupanje in s prikrivanjem dejstev se lahko ujamete v lastno mrežo, iz katere ne boste mogli več zbežati. Resnica je tista, ki je na dolgi rok vedno poplačana, čeprav se sprva morda zdi laž boljša izbira.

Obstaja pa še nekaj malenkosti, ki lahko načnejo še tako močno ljubezen:

  • Zanemarjanje zaradi mobilnega telefona ali drugih sodobnih igračk.
  • Maščevalnost.
  • Zbijanje šal na račun partnerja v javnosti.
  • Pasivno agresivno vedenje.
  • Spori prek kratkih sporočil.
  • Nezadostno izkazovanje naklonjenosti in ljubezni partnerju.
Deli s prijatelji