PRAVA HRANA

Kako rdeče meso vpliva na erekcijo

Objavljeno 29. oktober 2015 21.30 | Posodobljeno 29. oktober 2015 21.30 | Piše: M. F.

Soja in rdeče meso v telesu porušita hormonsko ravnovesje, s tem pa škodita libidu.

Če si obetate vročo noč, pazite, kaj bo za večerjo.

Napačna hrana lahko ubije libido. Povzroča utrujenost, v telesu znižuje količino testosterona in škodi spermi. Nekatera živila veljajo za afrodiziake, so pa tudi takšna, ki imajo na spolno življenje ravno nasproten učinek. 

Črni seznam

Na njem je rdeče meso. Pretirana količina zlasti tistega, ki je bogato s hormoni, s katerimi rejci zagotovijo hitrejšo rast živali, lahko v telesu ustvari neravnovesje med naravnimi hormoni. »Rdeče meso je bogat vir beljakovin, železa in cinka ter pomaga pri gradnji mišic. A jejte ga v manjših količinah in ne vsak dan,« svetuje švedska nutricistka Frida Harju. Ravnovesje hormonov v telesu lahko poruši tudi soja. Ta niža raven testosterona in manjša število moških spolnih celic, s tem pa škodi libidu. Na črnem seznamu je tudi meta. Če si torej obetate vročo noč, nikar ne pijte metinega čaja. Kozarček alkohola je odličen za sproščanje, kozarček preveč pa lahko vodi do težav z doseganjem orgazma.

Še pet najboljših za libido

Mandlji

Približno 30 gramov mandljev zagotavlja 35 odstotkov dnevno potrebne količine vitamina E, ki izboljšuje funkcije spolnih organov. Poleg tega vsebujejo veliko magnezija, fosforja in cinka, ki na moški libido vplivajo pozitivno.

Avokado

Bogat je z magnezijem, ki vrača energijo in spodbuja presnovo. Obiluje še z vitaminom E in z zdravimi maščobami, zato je dober za libido in za srce.

Vino

Omenili smo že alkohol. Med njim je na prvem mestu rdeče vino, ki zaradi antioksidantov velja za afrodiziak. Pozitivno vpliva tudi na počutje, a seveda le, če ostanete pri kozarčku.

Med

Sladki čebelji izdelek pozitivno vpliva na moške in na ženske. Medtem ko v ženskem telesu spodbuja nastajanje estrogena, v moškem vpliva na nastajanje testosterona.

Zdrave maščobe

Če je v vašem telesu premalo maščob, mu primanjkuje energije, s tem pa seveda pade tudi spolna moč. Zato jejte hrano z zdravimi maščobami: avokado, oreščke, semena, ribe in podobno. Obrestovalo se vam bo na vseh področjih, tudi v spalnici.

Deli s prijatelji