KAKO DOLGO

Dolžina idealnega seksa

Objavljeno 09. december 2015 21.20 | Posodobljeno 09. december 2015 21.21 | Piše: M. F.

Znanost ima odgovor, kako dolgo naj bi trajal spolni odnos.

Dolžina je vendarle pomembna.

Vzdržljivost moškega v postelji je pogosto predmet debate pri obeh spolih. A ker je neredko tudi predmet nerealnih pričakovanj, se je znanost odločila izračunati, kako dolg naj bi bil seks, da bi ta bil idealen tako za moške kot tudi za ženske.

Tako je v praksi

Pri večini moških seksanje ne traja dolgo. Od trenutka penetracije do orgazma v povprečju mine 4 do 7 minut. Za povprečno žensko pa je to vendarle premalo. 

Tako pravi znanost

Strokovnjaki in spolni terapevti menijo, da bi moral spolni odnos trajati 7 do 13 minut. Po njihovem prepričanju je to čas, ki naj bi vrhunec omogočil obema, hkrati pa odnos ne bi bil predolg, kar je prav tako lahko neprijetno, kot če vse skupaj prehitro mine. Spolni odnos se sicer meri od začetka penetracije do orgazma.

Strokovnjaki pa svetujejo še nekaj.

Ne ignorirajte predigre

Večina žensk meni, da bi ta morala trajati dlje, moški pa jo pogosto skrajšajo na minimum ali povsem ignorirajo. Predigra naj vključuje stimulacijo čim več erogenih točk. Tako pri moških kot tudi pri ženskah. Ta namreč zlasti slednjim zagotavlja popolno vzburjenje.

Bodite pustolovski

Vsak par mora v svoje spolno življenje vključiti čim več fleksibilnosti, domišljije in fantazij. Tako bo seks boljši in ognjevitejši.

Upoštevajte zlasti sebe

Trajanje seksa nikakor ni glavni dejavnik zadovoljstva. Včasih povsem prija na hitro, spet drugič pa se je lepo tudi ure crkljati. Pri tem gre predvsem poslušati in upoštevati sebe ter seveda partnerja. 

Deli s prijatelji