KOMPLEKSI

Česa se moški v postelji sramujejo

Objavljeno 01. april 2017 22.40 | Posodobljeno 01. april 2017 22.42 | Piše: M. F.

Tudi oni imajo komplekse.

Moški niso imuni proti kompleksom.

Niso le ženske tiste, ki jih mučijo z zunanjim videzom povezane negotovosti. Nove študije dokazujejo, da tudi moški zanje niso povsem imuni. Na ameriški univerzi Chapman so analizirali rezultate petih državnih raziskav, v katerih je sodelovalo 100.000 moških. Izkazalo se je, da jih 40 odstotkov ni zadovoljnih s svojim videzom. Večina meni, da se nanje preveč pritiska in da se v sodobnem svetu ljudje prevečkrat sodijo po zunanjosti, zato se počutijo negotovo in slabo.

Tudi v postelji

Kar 20 odstotkov heteroseksualnih moških z normalno telesno maso je priznalo, da med spolnim odnosom skrivajo katerega od delov svojega telesa (ali se vsaj trudijo, da bi ga). Najpogosteje trebuh, neprijetno se počutijo tudi, če jih ona gleda v prsi, zadnjico ali genitalije. To pa so natančnejši izsledki:

  • 30 odstotkov heteroseksualnih moških ni zadovoljnih s svojimi mišicami;
  • 23 odstotkov bi jih šlo na plastično operacijo;
  • 61 odstotkov moških meni, da družba preveč pozornosti namenja zunanjemu videzu;
  • 39 odstotkov pripadnikov močnejšega spola se vsak dan preveč obremenjuje s svojimi kilogrami.

»Povsem jasno nam je bilo, da imajo tudi moški komplekse, presenetilo pa nas je število tistih, ki niso zadovoljni s svojo telesno maso in mišicami,« je povedal vodja študije David Frederick.

Oni se sicer zavedajo, da ženske v iskanju resnega partnerja ne namenjajo tolikšne pozornosti zunanjosti, dobro pa vedo, da ta igra ključno vlogo pri skokih čez plot, kar so dokazale številne študije. Tudi zaradi se kar najbolj trudijo za svoj videz ...

Deli s prijatelji