NENAVADNI OBIČAJI

Bizarne spolne tradicije z vsega sveta

Objavljeno 30. julij 2014 17.35 | Posodobljeno 30. julij 2014 17.36 | Piše: B. G.

Da imajo številne skupnosti nenavadne običaje, ni nič novega, a nekatere njihove spolne navade so res čudne.

Kraja žen in poroka med sorojenci v Nigru

Začnimo z afriškim plemenom Wodaabe iz države Niger, kjer se starši za zakon otrok dogovarjajo že, ko so otroci majhni. Nemalokrat poročajo kar sorojence med seboj. Enkrat na leto organizirajo obred gerevol (Guerewol), ko se moški pripadniki plemena zamaskirajo in kradejo žene. Če ugrabiš ženo, katere mož te pri tem ni zalotil, ostane tvoja in zveza postane družbeno sprejeta. Takšnim zakonom v Nigru pravijo zakoni iz ljubezni.

Bratje si delijo ženo v Nepalu

Ko se ženska v Nepalu poroči z moškim, se pravzaprav poroči z njegovo celo družino. Če ima brata, ima ta enake pravice kot mož. Takšno mnogomoštvo (poliandrija) se je razvilo zaradi revščine; družinska posest se ob poroki deli in vsak od bratov bi dobil svoj del zemlje, a če se oba poročita z isto žensko, je ta problem rešen – celotna zemlja ostane v družini.

Pitje sperme v Papui Novi Gvineji

Med plemeni v Papui Novi Gvineji velja običaj, da so dečki sedem let ločeni od svojih družin – do 10. leta starosti, da se očistijo žensk. V proces čiščenja sodijo tetoviranje, brazgotinjenje, vstavljanje obročkov in spodbujanje krvavenja iz nosu ter bruhanje, ki ga izzovejo s pretiranim pitjem sladkorja in sladkornega trsa. Sestavni del njihovega zorenja je pitje sperme starešin, s čimer naj bi se okrepili in postali poželjivejši in potentnejši. Ko se vrnejo med ženske, še vedno prakticirajo krvavenje iz nosu, medtem ko imajo njihove izbranke menstruacijo.

Erotične igre otrok na Trobriandskih otokih

Seksualno življenje na teh tihomorskih otokih se začne že pri sedmih ali osmih letih. Otroci se v tem času začnejo igrati erotične igrice in se začnejo obnašati kot prava spolna bitja. Čez štiri do pet let si začnejo iskati spolne partnerje, ki jih redno menjavajo. Pri tem se ženske obnašajo tako kot moški, njihovo početje pa ni le sprejemljivo, temveč je obvezno. Tradicionalnega zakona ne poznajo, če sta si moški in ženska všeč, skupaj preživljata čas, imata spolne odnose in veljata za par eno leto, postaneta nekakšna zakonca.

Pečena kožica za prihod v svet moških med Aboridžini

Ko dečki v aboridžinskem plemenu Mardudjara dopolnijo 15 let, jih čaka boleče obrezovanje ob ognju. Deček se uleže na tla, starejši pripadnik plemena sede na njegove prsi, medtem ko drug pripadnik prime kožico njegovega spolnega uda, jo začne zvijati in rezati. Kri, ki se ob tem cedi, je znak odstranjevanja sledi fanta v moškem. Odrezano kožico spečejo na ognju, deček pa jo mora pojesti, da postane pravi moški. Ko se kožica zaceli, si mora vzdolžno redno zarezovati penis, včasih vse do mošnje.

Deli s prijatelji