PRITEGNITE POGLEDE

Bi bili radi seksi in privlačni?

Objavljeno 22. avgust 2011 15.44 | Posodobljeno 23. avgust 2011 08.30 | Piše: M. F.

Moški padajo na elektroniko, ženske pa se stopijo ob štirinožnem prijatelju

Moški, ki sprehaja psa, pritegne poglede žensk

Priznali ali ne, včasih drage elektronske napravice uporabljate tudi zato, da bi z njimi pritegnili poglede nasprotnega spola. Pa je resnično lažje vzbuditi pozornost s pomočjo najsodobnejšega mobitela?

Razlika med spoloma

Okoli 48 odstotkov žensk meni, da je privlačnejši tisti moški, ki sprehaja psa, kot tisti, ki se ponaša z ultramodernim mobilnim telefonom. Le 26 odstotkov tistih, ki so sodelovale v raziskavi analitičnega podjetja Retrevo, je priznalo, da jih gospod ali mladenič z dragim mobitelom lahko očara.

Nasprotno pa velja za moške: 50 odstotkov jih je priznalo, da zagotovo dvakrat pogledajo damo, ki v rokah drži drag telefon. S pomočjo prenosnega računalnika je mogoče vzbuditi pozornost pri 46 odstotkih moških in 38 odstotkih žensk, ipad pa ne pusti hladnokrvnih 36 odstotkov moških in 29 odstotkov žensk.

Slušalkice in knjige so seksi

Nekoliko obrnjena slika je pri sistemu za prostoročno telefoniranje. Tretjina meni, da naredi predstavnike nasprotnega spola bolj seksi in privlačne, le 15 odstotkov moških pa meni, da se slušalkice v ušesih podajo damam. Moški, če boste v parku na klopci posedali s knjigo, vas bo z odobravanjem pogledalo 30 odstotkov dam. Če si boste takšno sprostitev privoščile ženske, boste pri nasprotnem spolu vzbudile še večje zanimanje: kar 42 odstotkov moških je povedalo, da se jim predstavnica nežnejšega spola, zatopljena v knjigo, zdi na moč seksi.

Nasvet? Fantje, omislite si psa (ali na sprehod peljite sosedovega), dekleta pa ob naslednjem obisku parka s seboj vzemite knjigo in poskrbite, da vaš najnovejši telefonček ne bo preveč skrit.

Deli s prijatelji