POZE

Analni seks je boljši

Objavljeno 26. avgust 2011 16.50 | Posodobljeno 27. avgust 2011 02.00 | Piše: M. F.

Higiena je pri tej vrsti seksa še kako pomembna

Partnerica se mora počutiti sproščeno in prijetno. Fotografija je simbolična

Analni seks je nekoč veljal za tabu, dandanes pa se mu predaja vse več parov. Tisti, ki jim je všeč, pravijo, da se ne more primerjati z vaginalnim, saj nudi povsem drugačno izkušnjo. Če ste se z drago odločila, da z njim popestrita spolno prakso, vam ponujamo nekaj nasvetov, kako ga izvesti tako, da bo obema pomenil lepo, nepozabno izkušnjo, ki morda ne bo zadnja.

Ne vztrajajte pri penetraciji

Razlika med analnim in vaginalnim seksom je v tem, da je penetracija pri vaginalnem naravna in ne predstavlja težav. Pri analnem seksu pa morate k penetraciji pristopiti nežno, postopoma in počasi. Če opazite, da ne bo šlo zlahka, ne smete vztrajati. Vašo drago bo namreč bolelo. Težavo lahko rešite z lubrikanti in s pomočjo prstov, kar bo penetracijo naredilo prijetnejšo.

Biti mora popolnoma sproščena

Da bi analni seks predstavljal prijetno izkušnjo, ki bi si jo oba želela ponoviti, se mora vaša partnerica počutiti popolnoma sproščeno in prijetno. V nasprotnem primeru do njega ali ne bo prišlo ali pa bo pomenil slabo izkušnjo. Zato je še kako pomembna predigra, pri kateri je najpomembnejša stimulacija anusa, seveda pa ne pozabite na ostale erogene cone.

Zapletena anatomija

Analno odprtino regulirata dve mišice: zunanja in notranja. Morda se bo zgodilo, da se bo zunanja sprostila, vi boste skočili v akcijo, notranja pa bo še napeta. V takem primeru se morate vrniti k predigri. Ključno vlogo pri tem igra tudi partnerica, ki se mora naučiti veščine sproščanja mišic.

Pazite na higieno

Higiena je pri analnem seksu še posebej pomembna. Če je bil penis v anusu, nikar z njim ne vstopajte v vagino, saj to lahko povzroči neprijetno okužbo. Pravilo je preprosto: lahko gre iz vagine v anus, nikoli pa ne sme biti obratno! In ne, ni vam treba takoj pod tuš, obvezno pa zamenjajte kondom.

Deli s prijatelji