KLUB GURMANOV SKARUČNA

Vinska banka, nato še muzej

Objavljeno 03. marec 2017 15.30 | Posodobljeno 03. marec 2017 15.30 | Piše: A. J.

V Klubu gurmanov Skaručna je po novem tudi vinoteka, za vino pa boste lahko najeli sef.

Marko Žagar je ponudbo Kluba gurmanov Skaručna obogatil še z vini. Foto: Igor Mali

K dobri hrani se prileže tudi žlahtna kapljica, ve vsak gurman. Tega se dobro zavedajo v Klubu gurmanov Skaručna, izbranem združenju pristni domači hrani naklonjenih dobrojedcev, kjer so siceršnjo ponudbo v teh dneh obogatili z lepo založeno vinsko kletjo. V njej je vse pripravljeno že za vinsko banko, ki bo začela delovati v kratkem. Marko Žagar, prvi mož kulinaričnega združenja, ki se trudi ohraniti pristno slovensko domačo kulinarično dediščino, bo temu poslanstvu ostal zvest tudi, kar se tiče vin. V novi vinski kleti bo mogoče dobiti vrhunska vina najboljših slovenskih vinarjev, na voljo pa bodo tako za pokušino med obiskom kot za nakup. Kot obljublja Žagar, bodo gostje kluba buteljke lahko odnesli domov po enakih cenah, kot če bi jih kupili pri vinarju. Enkrat na teden bodo v vinski kleti posebni dogodki. Prihajali bodo vrhunski slovenski pridelovalci pa tudi usposobljeni pokuševalci vin ter v prijetno sproščenem vzdušju razkrivali zanimivosti in posebnosti svojih vin.

Zanimiva novost Žagarjeve vinske kleti je vinska banka. Gostje bodo po novem lahko najeli v klubu lasten vinski sef ter v njem shranjevali najljubša vina. V klubu zagotavljajo, da bodo vina varno shranjena na ustrezni temperaturi in vlažnosti.

Muzej vin, ki ga Žagar šele pripravlja, bo prav tako nekaj čisto posebnega. V njem si bo mogoče ogledati in kupiti buteljke iz prejšnjega tisočletja, ki jih je leta shranjeval Žagarjev oče, že pokojni sloviti gostilničar Slavko Žagar.

Klub gurmanov Skaručna ni klasična gostilna. Namesto zgolj hrane ponuja kulinarična doživetja, znotraj katerih si gostje v prostorni rustikalni kuhinji ob pomoči gostitelja sami pripravijo vrhunsko kosilo, ki ga sestavljajo domače slovenske jedi.

Deli s prijatelji