MIČNA

Pregrešno dober kakijev puding

Objavljeno 06. november 2015 14.00 | Posodobljeno 06. november 2015 14.00 | Piše: P. F.

Puding iz sočnih kakijev lahko pripravite za zajtrk ali pa kot zdravo sladico.

Sezona kakijev je na vrhuncu.

Zreli kakiji, semena čija in kozji jogurt so sestavine, ki blagodejno vplivajo tudi na vaše zdravje. Kaki, omamno sladek sadež, ki izvira iz Kitajske, je pravzaprav superživilo. Je vitaminska bomba, tako bogata z vitamini, minerali, antioksidanti, da jo vsekakor morate uvrstiti na jedilnik jesenske prehrane.

Kaki je izjemno priporočljiv za uživanje

  • Z njim lahko izboljšamo zdravje zob in dlesni ter preprečimo njihovo krvavitev.
  • Zaradi močnega delovanja proti prostim radikalom smo lahko ob njegovi pomoči videti mlajši, koža pa je mehkejša.
  • Izboljša učinkovitost vsrkavanja železa.
  • Z njim okrepimo imunski sistem med občutljivim prehodom v jesen, ko obstaja večja verjetnost za prehlade.
  • Krepi delovanje pljuč in srca, saj nekateri pravijo, da je še bolje kot eno jabolko na dan zaužiti kaki.


Recept za pripravo pudinga najdete na Mični.

Deli s prijatelji