Nato ga zvrnemo na desko in naredimo hlebček ali pa štručke ter pustimo vzhajati. Med tem prižgemo pečico na 200 stopinj Celzija. Testo premažemo z vodo in zarežemo ter pečemo približno eno uro.
Ko je čas čemaža, lahko v kruh dodamo tudi čemaževo pesto, ki smo si ga že pripravili. Paziti pa moramo, da ne dodamo vse soli, navedene v receptu.
Pa še ideja: kruh je lahko tudi darilo, zato sem ga tokrat razdelila na štiri dele in ga spekla v modelih, ki sem jih dobro namazala z maslom. Kruh sem pred peko premazala z razžvrkljanim jajcem, tako ima lepšo barvo. Takega darila se moji prijatelji vedno najbolj razveselijo.
Sestavine:
70 dag moke
30 dag krompirja
žlička sladkorja
2 žlički soli
2 vrečki suhega kvasa ali kocka svežega
8 dl vode
Po želji lahko dodate 3 čajne žlice čemaževega pesta.