Danes pripravljamo jogurtovo torto z malinami.
Sestavine:
Biskvit
• 3 jajca
• 90 g sladkorja v prahu
• vrečka vaniljevega sladkorja v prahu
• 90 g moke
Nadev
• 250 g čvrstega jogurta s 3,2 % m. m. Zelene Doline
• 300 g vaniljevega jogurta Zelene Doline
• 150 g sladkorja v prahu
• vrečka vaniljevega sladkorja
• sok pol limone
• 6 lističev želatine
• 6 žlic ruma
• 50 g sladke smetane Zelene Doline
• marmelada
• 400 g malin
Priprava
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Jajca, sladkor v prahu in vaniljev sladkor ok. 10 minut stepamo z električnim mešalnikom, da se zmes dobro speni. Na pripravljeno zmes po žlicah presejemo moko, jo previdno z metlico vmešamo ter vlijemo v model. Model namastimo z maslom Zelene Doline, vendar samo dno. Oboda ne, da penasta zmes med peko laže naraste. Pečemo 12 do 15 minut. Pečen biskvit ohladimo.
Za nadev v posodi zmešamo jogurt s sladkorjem v prahu, vaniljevim sladkorjem in limonovim sokom. Sladko smetano trdo stepemo. Rum segrejemo, da skoraj zavre. Lističe želatine namočimo v hladni vodi, jih ožmemo in raztopimo v vročem rumu ter primešamo jogurtovi masi. Na koncu vmešamo stepeno smetano.
Ohlajen biskvit, obdan s tortnim obodom, namažemo z marmelado, obložimo z malinami in prelijemo z jogurtovo kremo. Pogladimo in postavimo v hladilnik za vsaj dve uri, da se krema strdi. Odstranimo obod. Dekoriramo z malinami.