FOTOGENIČNO

Hrana, ki so jo hipsterji vzeli za svojo

Objavljeno 17. julij 2014 15.00 | Posodobljeno 17. julij 2014 15.00 | Piše: Da. M.

Kaj najraje jedo hipsterji?

Kozarci za vlaganje so vroča roba.

Hipsterski način življenja se ne izraža le z modo, kjer so hipsterji pustili poseben pečat, temveč tudi s prehrano, pojavnostjo na družabnih omrežjih, z izbiro glasbe in najbolj hipsterskimi filmi. Tako se zna zgoditi, da bo hipster ob ogledu katerega od filmov Wesa Andersona srkal sveže stisnjen sok iz kozarca za vlaganje, trenutek pa ujel v fotografijo, ki jo bo potem delil na instagramu.

In kakšno hrano imajo radi hipsterji? Večinoma se prehranjujejo zdravo, veliko jim pomeni lokalna pridelava, če jim možnosti dopuščajo, si marsikaj pridelajo tudi sami. In vse to ponosno, spet, fotografirajo. Obvezno na beli podlagi.

10 najbolj hipsterskih živil:

Hladna varjena kava – Hipsterji in kava, še posebno pražena, gredo skupaj kot maslo in marmelada.

Kar koli iz tovornjaka – Običajne stojnice so pozabljene. Če hočete privabiti hipsterje, svojo hrano prodajajte v predelanem tovornjaku.

Kisle kumarice – Hipsterji in nosečnice, dve ciljni skupini, ki jih morajo proizvajalci kumaric prepričati.

Brstični ohrovt – Hipsterjem je uspelo, da so priljubljeno zelenjavo spremenili v manijo.

Kombuča – Če se vam je uspelo prepričati, da ima čajna goba dober okus, potem ste pravi hipster.

Slanina – Popečena slanina je že dolgo priljubljena jed. Obožujejo jo tudi hipsterji.

Vse, kar je servirano v kozarcu za vlaganje – Se gospodinje čudite, kam so izginili skrbno zbrani kozarci za vlaganje? Vprašajte svojega hipsterja.

Korejski kimchi – Tradicionalna korejska jed je hipsterje tako navdušila, da lahko zlahka postane tudi hipsterska tradicionalna jed.

Veganske slaščice – Hipsterji slovijo po tem, da skoraj vsako jed pripravijo v svoji veganski različici. Včasih se zdi, da nalašč vzbujajo slabo vest.

Vse, kar zraste iz zemlje – Če so rože in trava v parku užitne, še ne pomeni, da jih morate pojesti. Hipsterji radi nabirajo hrano, še raje pa se s tem pohvalijo na instagramu.

Zeleni smuti – Dom brez blenderja ni hipsterjev dom. Bolj zelen smuti si pripraviš, bolj hipsterski si.

Cvetača – Podobno kot z ohrovtom je hipsterjem uspelo, da je postala modna.

Ameriški krofi – Čeprav hipsterji cenijo lokalno in naravno, pa se pri krofih ta doslednost pozabi. Bolj je barvita glazura, bolj jim je krof všeč.

Deli s prijatelji